Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü’nce SODES Projesi kapsamında Dulkadiroğlu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Abdulhakim ve Suzan Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki usta öğreticilere ile Dulkadiroğlu ve Onikişubat İlçeleri Stajer Öğretmenlerine Aile İçi İletişim ve Çocuk Eğitimi konularında bir eğitim semineri verildi.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitim seminerine Senai Demirci ve Ali Çankırılı katılarak katılımcıları bilgilendirdiler.

Eğitim Semineri açılış konuşmaları ile başladı. İlk olarak kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde hareket ederek bu tür eğitim seminerleri verdiklerine dikkat çekerek: “Bugün burada hem usta öğreticilerimize hem de stajyer öğretmenlerimize Aile Akademisi kapsamında Aile İçi İletişim ve Çocuk eğitimi üzerine seminer verilecek. Bu tür faaliyetlerden dolayı oldukça memnunuz ve bu tür faaliyetlerin gerçekleşmesinde başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç bey olmak üzere sayın genel sekreterimize, genel sekreter yardımcımıza ve daire başkanımız ile diğer emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.



Daha sonra söz alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya ise Büyükşehir Belediyesi olarak kurum ve kuruluşlarla istişare içerisinde hareket ettiklerini ifade ederek: “Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerimizle çeşitli faaliyetler ve etkinlikler düzenliyoruz.

Büyükşehir Belediyesi olarak aile kurumuna çok büyük önem veriyoruz. Bu önem kapsamında kurduğumuz Kadın ev Aile Şube Müdürlüğümüz aile konusunda birçok başarılı hizmetler yürütmektedir. İlçelerimiz başta olmak üzere mahallelerimize varıncaya kadar ilimizin genelinde kadınlarımıza aile içi iletişimi konusunda eğitici seminerler vermektedirler. Bu hizmetlerine hala devam ediyorlar. Bu hizmetler kapsamında da bugün usta öğreticilerimize ve stajyer öğretmenlerimize eğitim verilecek. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum ve bu eğitimlere katılarak bizleri yalnız bırakmayan tüm Kahramanmaraş Halkına da şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu

Konuşmaların ardından seminere başlayan Senai Demirci aile yapısının öneminden, aile içi iletişimden ve aile içerisindeki bireylerin birbirlerine karşı sorumluluklarından bahsetti.



Daha sonra söz alan Pedagog Ali Çankırılı ise ailede çocukların eğitilemeyeceğini en doğrusunun anne ve babaların eğitilmeleri olduğuna işaret ederek, çocukların anne ve babayı taklit ederek büyüdüğünü söyledi.

Çankırılı, çocuklar için en doğru eğitimin görerek ve yaşarak öğrenmek olduğuna işaret ederek ailelerin çocuklarına güzel örnek olmaları gerektiği vurgusunu yaptı.

Eğitim seminerinin ardından katılımcılara eğitim seminerine katılmalarından dolayı Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Dr. M. Fetih Yanardağ, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, Kadın ve Aile Şube Müdürü Ayşe Taşkıran ve Büyükşehir Belediyesi Proje Koordinatörü İbrahim Latif Aslan ile diğer ilgililer tarafından Katılım Sertifikası verildi.
Editör: Haber Merkezi