Eş zamanlı olarak yönlendirilen il merkezindeki 9 itfaiye grubundan 45 personel, 22 arazöz ve 3 merdivenli arazöz kısa zamanda olay yerine ulaşarak müdahaleye katıldı. Fabrika bitişiğindeki açık alanda bulunan kağıt balyalarının şiddetli rüzgar sebebiyle hızla alev alması sonucu geniş bir alana yayılan yangın, gecenin ilerleyen saatlerinde kontrol altına alınabildi. Sabah 05.30’da ise tamamen söndürüldü. Soğutma çalışmaları gün boyu devam etti. 

Söndürme ve soğutma çalışmalarına, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’den 2 arazöz, Orman Bölge Müdürlüğü’nden ise 1 helikopter ile 3 arazöz ve Büyükşehir Belediyesi, Dulkadrioğlu Belediyesi ile fabrika yetkililerinin temin ettiği çok sayıda iş makinası  da katıldı. Söndürülen, ancak yeniden tutuşma ihtimali bulunan kağıt balyaları iş makinalarıyla risk taşımayan alana nakledildi. Yangından kurtarılan malzemeler ise yangın mahallinden uzaklaştırıldı.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından verilen bilgiye göre, Büyükşehir İtfaiyesi ve destek ekiplerin başarılı müdahalesiyle depolama alanında bulunan kağıt balyalarının büyük bölümü ve yangın alanının bitişiğindeki kağıt fabrikası yanmaktan kurtarıldı. Gün boyunca soğutma çalışmalarına devam edilen yangında, binlerce ton hurda kağıt zarar gördü. 

Editör: Haber Merkezi