19 Mayıs 1919’un, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından birisi olduğunu vurgulayan Karaküçük, “ Atatürk Millî Mücadele sıralarında Türk milletini ileri götürecek olanların ve köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanların genç fikirler olduğunu görmüştü. Bu nedenle de gençlik kavramı Atatürk için ayrı bir önem taşımaktadır. Bu önemi de 19 Mayıs ile tüm dünyaya duyurmuştur” dedi.

Türk milletinin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının miladı olan 19 Mayıs 1919 tarihinin aynı zamanda milletimiz için yeni bir başlangıç ve milli bir uyanışın sembolü olduğunu kaydeden Başkan Karaküçük;

“Bağımsız, modern, çağdaş ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu 29 Ekim 1923’e uzanan yolun başlangıcı olan 19 Mayıs 1919, çocuklarımıza ve gençlerimize çok iyi anlatılmalıdır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde sağlanan milli egemenlik, birlik ve beraberliğimizin yaşatılması ve ilelebet devam etmesi için gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Bu nedenle bu tür özel günler büyük önem taşımaktadır. Güçlü bir Türkiye yaratmanın temel koşulu güçlü ve bağımsız ekonomidir. Güçlü ekonomi ise, özgüveni olan, iyi yetişmiş, donanımlı bir gençlik ile mümkündür” ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi