Restorasyon çalışmaları geçtiğimiz aylarda tamamlanan Tarihi Maraş Kalesi’nde YKS’de ilk bine giren gençlerle kahvaltıda bir araya gelen Başkan Güngör, öğrencileri tebrik ederek bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar diledi.

“Bir inci gibi herkese ışık saçın”

Programda bir konuşma yapan Başkan Güngör: “Üniversiteyi kazanan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Üniversiteye gidemeyen öğrencilerimizde kesinlikle ümitsizliğe kapılmasın, onlarında önünde çok önemli bir zaman dilimi var. Kimiözel sektörde kimi üniversitede yine kabiliyetlerini, başarılarını gösterecektir. Bir düşünür diyor ki ‘Birinci olursanız herkesi geride bırakırsınız ama bir inci olursanız herkese ışık saçarsınız’. Sizler çok güzel derece yaptınız. Aynı zamanda her biriniz bizim gözümüzde birer incisiniz. Ve herkese inşallah ışık saçacaksınız. Önünüzde uzun bir yol var. Üniversiteye girmek, diploma açısından önemlidir fakat unutmayın hayat bir okuldur. Hepimiz ömrümüzü tamamlayana kadar öğrenciyiz. Öğrencilik hiçbir zaman bitmez. Hayatın dönüm noktalarından biridir üniversite hayatı. Sizler gayretinizle çok önemli bir başarı elde ettiniz. Çok güzel bölümlere, üniversitelere yerleşeceksiniz. Önünüzdeki uzun yolda bugünden daha güzel günlere ulaşacaksınız.”dedi.

“Her zaman sorumluluk sahibi olun”

Öğrencilerle buluşmasında zaman zaman üniversiteye yeni başlayacak gençlere nasihatlerde de bulunan Başkan Güngör konuşmasını şöyle sürdürdü; “ Ecdadımıza layık evlatlar olmalıyız. Eğitim hayatınızda bu başarınızı hep devam ettirmeye gayret edin. Buda çalışarak, farkındalık yaratarak olur. Sorumluluğunuz, bu toplumdan ümidi olanlara yardım etmek olmalıdır. Bu ülkeye ümit bağlayan bir gönül coğrafyamız var, onların ümidiyim ben demelisiniz. Başta ana babalarınız olmak üzere ebeveynlerinizi unutmayın. Hiçbir zaman ümitsiz olmayın, hepinizin gözlerinde geleceğimizi görüyorum. Biliyorum ki geleceğimiz emin ellerde…”

İl Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz’ın da katıldığı programın sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi