Başkan Aydın, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, basın kuruluşları ve çalışanlarının, halkın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacını karşılayan demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu belirtti.

 

Basın mensuplarının gazetecilik mesleğinin gerektirdiği etik ilkelere uyan bir habercilik anlayışı ile hareket etmelerinin toplumsal bilincin ve demokrasinin gelişmesine büyük katkı sağlayacağına işaret eden Aydın, şunları kaydetti:

 

“İçinde bulunduğumuz bilişim çağı, kitle iletişim araçlarına çeşitlilik, bilgi akışına ise hız kazandırmıştır. Kuşkusuz böyle bir ortamda basın yayın kuruluşlarıyla, basın çalışanlarının sorumlulukları da artmıştır. Bu sorumluluklardan en önemlisi ise, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesidir. Bireyin haber alma hakkını sağlayan, doğru, ilkeli ve tarafsız görev anlayışıyla kamuoyunu bilgilendiren basın, toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendiren en etkili araçlardan biridir. Bu düşüncelerle, 24 Temmuz Basın Bayramını ve Basında Sansürün Kaldırılışının 107. yıl dönümünü kutluyor, görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren basın mensuplarını rahmetle anıyor, mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalışan tüm basın mensuplarını en kalbi duygularla saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.”

Editör: Haber Merkezi