SANKO Holding Tarım ve İş Makinaları Grubu Başkanı Sami Konukoğlu, Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Beslenmemiz için gıdayı, giyinmemiz için pamuğu üreten çiftçilerimizin tarlada, bağda, bahçede zor şartlar altında yaptıkları çalışmalarını kolaylaştırmak için, gideri az, güçlü ve konforlu traktörler üretiyoruz” dedi.

Başak Traktör’ün çiftçinin tarlasında, bahçesinde başak gibi açarak, üretime katkı sunmaya ve bereketin sembolü olmaya devam edeceğini kaydeden Konukoğlu, şöyle devam etti:

“Başak Traktör olarak, her türlü ihtiyaca yanıt verebilen 14 ana modelde 72 farklı opsiyonla çiftçimizin hizmetindeyiz. Düşük yakıt tüketimiyle üretici için en ekonomik kullanımı sağlayan Başak Traktör, az bakım gerektiriyor ve bakım maliyeti de çok düşük. Bu da çiftçiye ve dolayısıyla Türk tarımına önemli bir destektir. Dünya Çiftçiler Günü’nü kutlar, çiftçilerimizin bereketli ve kaliteli hasat yapacağı yıllar yaşamasını dilerim.”


ÖZELLİKLERİ
Başak Traktör’ün 2080 ve 2090 modellerinde kompresör seçeneği eklenerek arazi şartlarında çiftçinin günlük bakımlarda zorunlu olan hava filtresi temizliği ve diğer ihtiyaçlar için kompresör opsiyonu sunuluyor. 4x4 diferansiyel kilidi müşteri konforunu artıracak şekilde elektrikli kumandalarla opsiyonel olarak eklendi. 

Ekipman bağlantılarında kolaylık sağlaması amacıyla kancalı kollar  ve ekipman hassasiyet ayarını kolaylaştıran pistonlu orta kol opsiyonlar arasına bulunuyor. Traktör verimliliğini artıran, yakıt tasarrufu sağlayan radyal lastik uygulaması opsiyonel olarak sunuluyor. 

Başak Traktör’ün ürün gamına tarım ekipmanları da eklendi. Gelişen hayvancılık sektörü ile çiftçiye sağlanan desteğin artırılması öngörülüyor.

IFAB ÜYESİ TÜM ÜLKELERDE KUTLANIYOR
Dünya Çiftçiler Günü, kısa adı IFAB olan Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu’nun kuruluş tarihi olan 14 Mayıs 1946’ya atfen her yıl pek çok ülkede kutlanıyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği de bu kuruluşun üyesi olduğu için her yıl 14 Mayıs’ta ülkemizde de kutlama etkinlikleri düzenleniyor.

Editör: Haber Merkezi