Bakan Efkan Ala son günlerde yer alan gazete haberleri için konuştu. Olayların hemen bitebilmesi için herkesin elini taşın altına sokmaya davet etti. Bu millete daha fazla acı yaşatılmamalı dedi. Milet olarak huzurlu günler geçirmenin öneminden bahsetti.

Efkan Ala İçişleri Bakanı, düzenlediği basın toplantısında IŞİD’i bahane edenlerin yaptıkları izinsiz gösterilerin başladığı günden itibaren Ahmet Davutoğlu’nun verdiği izinle valiliklerde çıkarılan zararın tespiti için komisyonlar oluşturuldu. Bakanlıktaki konuşmasında Vatandaşların mağdur olmaması için zararlarının tespit edilmesine başlandığını da belirtti. Başbakan Davutoğlu’nun da verdiği fonla zararlı vatandaşların giderlerinin karşılanacağını söyledi.

Efkan Ala 6-10 Ekim tarihleri arasında yaşanan şiddet içerikli eylemlerin sonucunda bin 24 kişinin gözaltına alındığını, bunların içerisinde 58 kişinin tutuklandığını ve geri kalanlar hakkında da soruşturma açıldığını belirtti. Eylemlere katılanların ve bu eylemde şiddet yanlısı olanların hakkında tespit aşamalarının da ince ince takip edildiğini ve gereğinin yapılacağını söyledi.

Görevli güvenlik mensuplarını vatandaşın canını ve malını korurken göstermiş oldukları davranışlarından dolayı tebrik etti. Bakanlığın üzerine düşen görevi yapmakta olduğunu, bu millet için en az zararla ve maliyetle çözüme ulaştırmak için çalıştıklarını kaydetti.

Ülkenin zaman zaman kargaşalar yaşadığını ve özellikle çok fazla misafirin ülkeye kabul edildiği bu dönemde bu tarz sokak hareketlerinin, dahası dış meselelerle uğraşılırken, ülke daha da fazla kalkındırılmaya çalışılırken, güvenliği arttırmaya çalışırken böyle şiddet yanlısı olan gruplar çıkabilir. Bu tarz olaylara biz milletimiz için vatandaşımızın güvenliği için imkânlarımızla mücadele etmeye çalışıyoruz. Böyle şiddet yanlısı grupların istediklerine ulaşamaması için ise gerekli tüm tedbirleri alıp onlara fırsat vermemeye çalışıyoruz dedi.

Son dakika hava durumu haberleri için siteye göz atınız.

 

Editör: Haber Merkezi