Sandalzade Kuran Kursunda başarılı çalışmalara imza atan Kurs Müdiresi Ayşe taşkıran’ın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine Kadın ve Aileden sorumlu şube Müdürü olarak atanması, kursta hem sevince hem de üzüntüye sebep oldu. Kurs müdiresi Ayşe Taşkırandan ayrılmak istemeyen hafızlık çalışması yapan öğrenciler yapılan veda programında duygusal sahnelere yol açtı. Sandalzade Kuran Kursunda düzenlenen veda programına tüm öğrenci ve öğretmenlerde hazır bulundu.

Ayşe taşkıran burada konuşmasında; “Öğrencilerimin benim için hazırladıkları veda programından, çok sevgili dostum Sümeyye Gevri’nin dediği gibi, "sizin en hayırlınız Kur'anı öğrenen ve öğretendir hadisi şerifinden yola çıkarak, şimdiki vazifende halka hizmet Hakka hizmet olacaktır..." Her biri benim için dünyanın en kıymetli hazinesi olan öğrencilerim ve hocalarım! Hepinizi güzel Rabbime emanet ediyorum. Hakkınızı helal edin.” Sözüyle duygusal anlar yaşandı. Hocalarını sırayla kucaklayarak uğurlayan öğrenciler ve öğretmenler yeni görevinde Ayşe Taşkıran’a başarılar dilediler.

Yaklaşık 3 yıldır Sandalzade hafızlık yatılı Kız Kuran kursunda yöneticilik yapan Ayşe Taşkıran, Hafızlık kursuna katılan öğrencilere aynı zamanda ebru ve ahşap boyama eğitimi de vermesiyle dikkat çekmiş, hafızlık eğitimi alan öğrencilerin rahatlamaları sağlamak için çeşitli etkinliklere imza atmış başarılı bir yönetici olarak görev yapıyordu.

Öz Geçmişi:

Ayşe Taşkıran Kahramanmaraş 1980 doğumlu. 5 Nisan İlkokulu. 1997 Kahramanmaraş imam hatip lisesinden, 2003 Selçuk Üniversitesi ilahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2012 Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Felsefe ve Din Bilimleri alanında yüksek lisansa başladı.

İş tecrübesi; 2003-2005 Fahri Kuran Kursu Öğreticiliği 2005-2006 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği ( İstanbul-Silivri) 2007-2010 Müftü ismet Karaokur Kursunda Kuran Kursu Öğreticiliği 2011-2014 Sandalzade Hafızlık Kursunda yöneticilik.

Kurslar;

Hüsnü Hat; 1998-1999 ( Hattat Fevzi Günüç ) Ney; 1998-2001 Konya ( Neyzen Ömer Bildik) 2003-2004 K.Maraş ( Neyzen Şükrü Bezirci) 2005-2007 İstanbul ( ismek, Neyzen Melih Berse ) 2014 İstanbul ( Uluslararası Osmanlı Musikisi Araştırma Okulunda musiki eğitimi ve Sadreddin Özçimi' den ney dersleri aldı ) İslam Sanatları, Çinicilik; 2005-2007, iki yıl, İstanbul, Fatih, Hoca Üveys Kültür Merkezinde uygulamalı Çinicilik eğitimi aldı.

Özel çalışmalar:

Katıldığı sergiler; 2006 İstanbul-Fatih Hoca Üveys Kültür Merkezi, İslam sanatları sergisi 2007 İstanbul Fatih Halk Eğitim İslam sanatları sergisi.

Konserler; 2010 Kahramanmaraş İl Müftülüğüne bağlı Kuran Kursu öğreticilerinden oluşan Tasavvuf musikisi korosunu kurdu. Kurulduğu günden itibaren her yıl Kutlu Doğum haftasında konserler verdi. 2012 Kahramanmaraş Musiki Cemiyeti'nde neyzen olarak çalışmalara ve konserlere katıldı.

Ayrıca Kahramanmaraş Valiliğinde sosyal sorumluluk projelerinde yer aldı.

Ayşe Taşkıran; Evli ve üç çocuk annesi.

 Bizde, Kahramanmaraş Büyükşehir belediyesi Kadın ve Aileden sorumlu şube müdürü olarak yeni görevine başlayan Ayşe Taşkıran’a hayırlı ve uğurlu olması dileğiyle başarılar diliyoruz.

Haber: Ahmet GÜNEÇIKAN

 

 

Editör: Haber Merkezi