Aile Haftası ve Engelliler Haftasının aynı döneme gelmesi dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından kutlama etkinliği gerçekleştirildi.

11 Mayıs akşamı saat 18.30’da Yeşil Vadi Tesisleri’nde Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğ tarafından düzenlenen, Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Sayın Sultan DOĞRU’nun da davetli olduğu yemekli programa şehit aileleri, gazi aileleri, engellisi olan aileler, koruyucu aileler, eğitim ve danışmanlık hizmetinden faydalanan aileler ve Suriyeli aileler katıldı.

Program İl Müdürlüğü çalışanlarından Uz. Psk. Özlem KARTAL’ın “Aile Olmak” konulu sunumu ile başlayarak, İl Müdürü Sayın Mehmet SERTPOLAT’ın ve Vali Yardımcısı Sayın Sultan DOĞRU’nun konuşmalarıyla devam etti. Programa katılan iki çocuk ise günün anlam ve önemine uygun şiirler okudu. Sonrasında yapılan yemek ikramı ile program sonlandırıldı.




DOĞRU konuşmasında “En küçük olan aile, toplumun özü ve çekirdeğidir. Aile, insanı insan, milleti millet yapan milli ve manevi değerleri, vatan ve millete karşı borçlu olduğumuz vazifeleri öğrendiğimiz küçük bir okuldur. İnsanın başta yakın akrabalarına karşı olmak üzere, diğer insanlara, bütün canlı ve cansızlara ve Allah’a karşı görev ve sorumluluklarını ilk öğrendiği kültür ocağı ailedir.” dedi. Konuşmasında Peygamberimizin, Atatürk’ün ve Yunus Emre’nin aile ile ilgili sözlerine de yer vererek ailenin önemine vurgu yaptı. Ayrıca “10-16 Mayıs tarihlerinin Engelliler Haftası olması, elbette engelli vatandaşlarımızın sadece bir gün veya bir hafta hatırlanması anlamına asla gelmemelidir. Bu, engelli vatandaşlarımıza yapılabilecek en büyük haksızlık olacaktır. Ancak Engelliler Haftası, senede bir hafta da olsa engelli vatandaşlarımızın sorunlarının gündeme getirilmesi, her birey gibi onların da kendi hayatlarını bağımsız ve iyi şartlarda yaşama hakkı elde edebilmeleri gibi hususlarda toplum, devlet ve hükümet yetkilileri nezdinde seslerini duyurmaları ve farkındalık yaratılması açısından oldukça önemlidir.” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sayın Mehmet SERTPOLAT ise 2011’de kurulan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın logosunun aileyi öne çıkardığını ve bir evin çatısını sembol olarak benimsendiği ifade etti. Bu Bakanlığın aile çatısı altında çocuk, kadın, engelli, yaşlı, şehit, gazi olmak üzere toplumun tüm dezavantajlı kesimlerinin bulunduğunu, Aile ve Toplumun tümünü kuşatarak onlara hizmet götürdüğünü ve bu Bakanlığın çatısı altında çalışmaktan onur duyduğunu belirtti.
Editör: Haber Merkezi