Orman Genel Müdürlüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi arasında imzalanan Protokol kapsamında 5 yıl boyunca dikilecek olan fidandan 10.000 adedi Kahramanmaraş Şerefoğlu’nda Toprakla buluşturuldu.

Orman Genel Müdürlüğü ve Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi arasında imzalanan Ağaçlandırma Protokolü kapsamında Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Kahramanmaraş Şerefoğlu Mahallesi sınırları içerisindeki alanda 10.000 adet Fıstıkçamı Fidanı dikilerek toprakla buluştu.

Protokol gereği kent merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Şerefoğlu Mahallesi'nde fidan dikim töreni gerçekleştirildi. İl Müftüsü Muhammet Gevher'in de katıldığı törende 10 bin fıstık çam fidanı toprakla buluşturularak can suyu verildi.

Ağaç dikimi töreninde konuşan İl Müftüsü Muhammed Gevher, ağaçlandırmanın bereketine değindi. Gevher konuşmasında; “ Ağaçlandırma seferberli içinde bulunmaktan çok derece mutluyuz. Böyle güzel bir organizasyona başladık. Fidanların memleketimize bereket lütfedeceğini umuyoruz. Ülkemizin can damarına can katmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Emeğe geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah bizler de bu fidanların yetişmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.”

Orman Bölge Müdür yardımcısı Adnan Kayım buradaki temel amacın gençlere orman sevgisini aşılamak, ormanların insan ve toplum sağlığı üzerindeki olumlu etkilerini ortaya koymak  olduğunu söyledi.

12 Şubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir’in güzel duasıyla fidanların dikimine geçildi. Kadem’li bayanlar, maharetli elleriyle fidanları suyla buluşturdular.

Bölge Müdürlüğünün 2014 yılı Ağaçlandırma programında yer alan 500 hektarlık ağaçlandırma sahası içerisinde yer alan bu alana, kadınlarımız ve gençlerimizin de katılmalarıyla, toplumda fidan dikme ve yeşil örtünün genişletilmesi konusunda farkındalık oluşturulması, toplumun en önemli yapı birimlerini oluşturan aile bireylerine doğaya sahip çıkma hususunda bilinç düzeyinin yükseltilmesini sağlamak ile fidan dikme çalışmalarına katılan gençlerimizin yaşadıkları çevreye olan duyarlılıklarının geliştirilmesine katkı oluşturmak maksadıyla ağaçlandırma çalışması yapıldığı belirtiliyor.

Proğrama; İl Müftüsü Muhammed Gevher, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Adnan Kayım, İl Müftü Yardımcısı Davut Polat, 12 Şubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir, İl Müftülüğü uzmanı Ayşe Mernuş Tepebaşı, İl Müftülüğü Şube Müdürü İlyas Hannep, Orman Bölge İşletme Müdürü Erol Bilmez, Ağaçlandırma Şefi Muhammed Özbolat, Diyanet-sen Şube başkanı Ekrem Arslan, Din Gönüllüleri Ve Görevlileri Dernek başkanı Şevket Bozdoğan, İl Müftülüğü personeli, Vaizler ile Kuran Kursu öğreticileri katıldı.

Editör: Haber Merkezi