Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü ( KASKİ), Afşin içme suyu şebekesinin yapımı için ihaleye çıktı.

Kahramanmaraş KASKİ, Afşin merkezde bulunan içme suyu şebekesinin yenilmesi için ihaleye çıktı. Bu yatırımla birlikte Afşin'in 25 yıllık su şebekesi problemi çözülecek ve şebeke baştan sona yenilenecek.

Konu hakkında açıklama yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nce  (KASKİ), Afşin içme suyu şebekesinin yapım ihalesi gazetede yayımlandı. Afşin merkezde içme suyu şebekesi tamamen yenilecek. İnşallah Afşin'de asbest ve pik borulardan kurtulacağız. Bu yatırımla birlikle Afşin'in 25 yıllık yapısal problemlerinden biri olan içme suyu problemini ortadan kaldıracağız. Bu projeyi hayata geçirmek bizlere nasip oldu. Büyükşehir Belediyemiz yatırımını yapıyor." dedi.

-“2 Yıl İçerisinde Halkımız Temiz ve Sağlıklı İçme Suyuna Kavuşacak”

Bu çalışma neticesinde Afşin halkının 2 yıl içerisinde temiz ve sağlıklı bir içme suyuna kavuşacağını söyleyen Afşin Belediye Başkanı Güven, " 2 yıl içerisinde Afşin'in su problemi son bulacak. İçme suyu şebekesiyle birlikte Akdere içme suyu şebekesi devam ediyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Afşin'e ikinci bir ek kaynak kazandıracak. Bununla alakalı KASKİ çalışmalarına başladı. Çöllolar kömür havzasında bulunan sondaj sularının Afşin'e getirilmesi noktasında KASKİ çalışmalarına başladı, proje tamamlanmak üzere. Yaz aylarında Afşin'de, bir taraftan şehir şebekesini yenilerken diğer taraftan da Çöllolar'dan gelecek su kaynağını kullanacak. Akadere projesinin tamamlanmasından sonra Afşin, Çobanpınarı ve Çöllolar'dan getirilen kaynaklarla beraber iki tane yedek su kaynağına sahip olmuş olacak." açıklamasında bulundu.

- "Akdere Projesi Boşa Çıkmadı"

Akdere projesinin boşa çıkmadığını ve çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Başkan Güven, "Daha önce ismini vermeyen köşe yazarlarının yazdığı gibi, Akdere projesi boşa çıkmadı, tam aksine çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyor. Akdere, Elbistan ile paylaşılmadı. Akdere'den su Afşin'e gelecek. Vatandaşlarımız bu konudaki bilgileri bizlerden beklesin, bizler hiç bir zaman yalan konuşmuyoruz ve ne yaptıysak onu söylüyoruz.Büyükşehir kanunundan sonra su artık büyükşehir belediyesinin, Afşin dahil olmak üzere, Kahramanmaraş'ın en ücra köşelerine kadar suyu götürmek büyükşehir belediyesinin görevidir. Her yerde olduğu gibi artık büyükşehir bütün kaynakların sahibi. Büyükşehir belediyemiz,  herkesin su problemini çözer, çözecektir de. Akdere'den su Afşin'e gelecek."şeklinde konuştu.

Güven açıklamasına şöyle devam etti:

"Biz göreve başladığımızdan buyana hep az konuştuk, iş yaptık. Bizler göreve geldiğimizde dedik ki birileri çok konuşur, iş yapmaz, bizlerde taş üzerine taş koyanlardan olacağız. Bizler yapamayacağımız, tutamayacağımız işleri söz vermedik, yapabileceklerimizi konuştuk. Allah'a şükrediyoruz, halkımıza vermiş olduğumuz sözleri yerinde getirmeye nasip ediyor. Ben tüm Afşinli hemşerilerimden dua bekliyorum "dedi.

Editör: Haber Merkezi