Toplam 10 bin metre kare inşaat alanına sahip projenin üç bin metre karesi kapalı pazar alanı olarak inşa ediliyor. Proje tamamlandığında Afşinbey Caddesi üzerinde kurulan Pazar ile vatandaşlar sağlıklı ve hijyenik koşullarda alışveriş yapabilecekler. Afşin’de Pazarın kurulduğu çarşamba ve pazar günleri yaşanan trafik sorunu da ortadan kalkmış olacak.

Afşinlilerin en çok istediği hizmetlerden birini hızla hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, 12 yıllık pazar yeri sorununun artık olmayacağını ifade etti. Çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Güven, "Afşin'in pazar yeri sorunu inşallah yakında son bulacak. Her vatandaşın kolaylıkla ulaşabileceği, Afşin'in ortası diye tabir edilen ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğünün yanındaki araziye kapalı pazar yerini kuracağız" dedi.

Kapalı semt pazarı çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Güven, konuşmalarına şöyle devam etti; "Fidanlık arazimiz de 9 dönüm olarak oluşturulacak alanın 3 dönümlük kısmında başladığımız Pazar yerimizde hem ilçe sakinleri hem de pazarcı esnafı, çağdaş ve ferah bir mekânda alış veriş imkânına kavuşacak. Esnafımızın ve alışverişe gelen vatandaşlarımızın yazın sıcağından kışın soğuğundan etkilenmeyecekleri "Kapalı Pazar Yeri" oluşturuyoruz. Bu mekân içerisinde oluşturacağımız, "Köy Pazarı" alanı ile çiftçilerimizin ürünlerini birinci elden tüketici ile buluşturma imkânı da sağlayacağız. Kapalı pazaryeri bölge insanımızın birçok ihtiyacını da karşılayacak. Çevresinde otoparkı ve sosyal tesisleri de olan geniş bir mekân olacak. Şuanda sebze satışı yapılacak bölümün tablası bitti ve dolgu çalışması yapılmakta. Ayrıca Köy Pazarı olarak tabir ettiğimiz, süt, yoğurt, peynir gibi her türlü ürünün satılacağı bölümde de kaba inşaatı tamamlandı. İnşallah önümüzdeki aylarda çalışmalarımızı tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.  Afşin'imize yeni pazarımız şimdiden hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi