Hem vatandaşa hem de pazar esnafına daha sağlıklı bir alışveriş ortamı sağlanmasının amaçlandığı Köylü Pazarı Fidanlık arazi üzerin de 9 dekarlık alanda kuruldu. Pazar esnafı tarafından talep edilerek hazırlanan pazar yeri, esnafın kışın yağışlardan yazın da güneşten korunabileceği üstü kapalı bir şekilde dizayn edildi. Afşin’in yenilikçi kent kimliğine yakışır bir biçimde yapılarak köylü esnafının hizmetine sunulan Pazar yerinde, köylülerin ürettiği organik ürünler sadece Afşinlilerin değil, Afşin’e dışından gelenlerden de büyük ilgi görüyor.

Kendi emekleri ile ürettikleri ürünleri pazarda satarak aile bütçelerine de katkı sağlamaya çalışan köylü pazarı esnafı, Afşin Belediyesi’nin kendileri için kısa bir sürede hazır hale getirdiği pazar yerinden memnun olduklarını ifade ettiler.



KÖYLÜ PAZARI ESNAFI HİZMETTEN MEMNUN
Daha önce var olan köylü pazarı yerinin oldukça yetersiz olduğunu belirten pazar yeri esnafları, “Pazar esnafı olarak Afşin Belediye Başkanı Sayın Mehmet Fatih Güven’e ürünlerimizi kötü koşullarda satmak zorunda kaldığımızı ilettik ve kendisinden daha iyi şartlara sahip bir pazar yeri istediğimizi söyledik. Başkanımızda bizim bu isteğimize duyarsız kalmadı. Kısa bir süre içerisinde modern bir pazar yeri yaparak hizmetimize sundu. Köylü pazarı esnafına sunduğu bu hizmetten dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.



Kendi hayvanlarında ürettikleri ürünleri pazar yerinde satışa sunduklarını ifade eden pazarcılar, “Sütümüzü, yağımızı, peynirimizi,  burada satıyoruz. Geçim kaynağımız bu ürettiklerimiz olduğu için burada sattıklarımızla ev bütçesine katkı sağlamaya çalışıyorum. Bize bu imkânı sağladığı için Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Fatih Güven’e tüm köylü esnafı adına teşekkür ediyoruz” dediler.

Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’in sürekli olarak köylü esnafını ziyaret ettiğini söyleyen köylü pazarı esnaflarından bazıları ise, “Başkanımızın yaptığı ziyaretler esnasında kendisinden ürünlerimizi pazarlayabileceğimiz bir pazar yeri talep ettik. Kendisi de bu konuda bize söz verdi. Kısa süre içinde de bize bu pazar yerini yaptı. Çalışkan başkanımıza esnaf arkadaşlar adına çok teşekkür ediyorum” dediler.

HABER- SELAHATTİN KARAKOÇ

Editör: Haber Merkezi