Eshab-ı Kehf vakıf kültür eğitim ve araştırma derneği(Esved)tarafından organize edilen programda açılış konuşmasını yapan Eshab-ı Kehf Ödülleri genel koordinatörü ve Esved başkanı Kazım ARDIÇ;Eshab-ı Kehfe vefa borcumuz var diyerek;
 
“Bugünkü bu anlamlı program şehrimiz, ülkemiz, insanımız için emek veren, ömür veren, üstün hizmetleriyle gönüllerde taht kuran ve geride 'bir iz’, ‘hoş bir seda bırakan’ değerli büyüklerimize vefa borcumuzun bir göstergesidir'’. Kahramanmaraş'ımızın, Eshab-ı Kehf’imizin gelişmesi, tanınması büyümesi, için harekete geçmek, sahip olduğumuz tüm değerleri en doğru şekilde kullanmak, tüm imkânları seferber etmek, kısacası elimizi taşın altına koymak zorundayız.

Vefa; hem siyasette hem sivil toplumda hem de iş dünyasında çok değerli bir kavram dır. Çünkü vefa, manevi tutkaldır manevi bağdır, samimiyettir. Geçmişine sahip çıkmayanlar geleceği kuramazlar, inşa edemezler, önemli işler yapmak, önemli misyonlar yürütmek kadar vazifeyi layığı ile neticelendirmek de önemlidir". Dedi.



Programa davetli olmalarına rağmen katılma nezaketi göstermeyen kentin yöneticilerine katılımcılar tepki gösterdi.
Programa İstanbul’dan,Ankara’dan,Elazığ’dan,Osmaniye,Adana’dan iş,siyaset ve sivil toplum kuruluşların dan önemli kişilerin katılımı önem arzederken,mağlesef programa katılan misafirlere bi selamlama,bi hoş geldiniz dahi diyemeyen vali ve büyükşehir belediye başkanına katılımcılar sitem ederek burda olması gerekenler bu önemli ve tarihi günde,kentin kültür mirası olan Eshab-ıKehf’e ve katılımcılara nezaketen güzel bir yansıma olmadığını beyan etiler.

Özellikle Mak danışmanlık yön kurulu Başkanı Mehmet. Ali Kulat,Eska Yönetim Kurulu Başkanı Eren ŞAR ve Ekinözü Belediye Başkanı Nursi ÇELEĞEN’in konuşmaları da dikkat çekerek büyük alkış aldı.

Akdeniz’in oskarları olarak kabul gören Programda 25 dalda verilen ödül dağıtım ve toplu resim çekilimi ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi