Adnan Karaküçük, Mehmet Sağlam, Ali Doğan ile Ankara da üst düzeyde temsil edilmiştik.. tam tamına 93 yıldır..
     Hep bir bakanımız olsa diye yanıp tutuştuk..
     Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, “ Sizin bakanınız benim “ dedi.. Başbakan Ahmet Davutoğlu ,” Ede Ahmet’im” dedi ..
     Bu sözler bile bize yetmedi..Biz bakan isteriz dedik.. Gazeteciler yazdı.. siyasiler söyledi ve biz bakan isteriz dedik..  dedik durduk..
     1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra ortaya çıkan tablo sebebi ile Kahramanmaraş bir bakan değil iki bakan ile ödüllendirildi.
      Ak Parti Gurup Başkan vekili Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, yeni Kabineye Kültür ve Turizm Bakanı olarak girdi..
      Selma Ramazanoğlu (Dr. Yıldırım Ramazanoğlunun eşi) ikinci bakanımız oldu.
      Yetmedi : Metin Doğan MKY üyesi, vekillerimizin tamamı ise komisyonlarda başkan ,başkan yardımcısı olmak üzere görev aldı..
      Kısaca : Ankara da bugüne kadar olmadığı kadar güçlü çıktık..
      93 yıl sonra Ankara da güçlüyüz
      Ankara da güçlüyüz diyorum demesine de orkestra şefimiz var ya ekip !
      Mehmet Sağlam Milli Eğitim Bakanı bakan’ı olduğu zaman ilimizde bir milli eğitim müdürümüz olsa bugün Kahramanmaraş Milli Eğitim Kurs ve Seminer Merkezi olurdu..?
       Kahramanmaraş’a tuttuğunu koparan dünyayı bilen., gören ufuk ve vizyonlu bir kültür ve Turizm il müdürü acil olarak bize gerekli..
       Dulkadiroğlu ve Onikişubat İlçelerine de birer ilçe müdürü ki bunun tamamlayacak yapıda olması gerekiyor..
       Kahramanmaraş’tan proje gitmezse , Bakan ne yapacak gelip burada oturup kendisimi ? proje yapacak.. mutlaka ki buradan istek gitmesi gerekiyor..
       Sonra : DHM Kahramanmaraş il müdürlüğüne çok acil bir müdür gerekiyor ki uluaşım olmadan turizm olmaz..önce hava alanı müdürünü yenilememiz gerekiyor..
       Tarih var , kültür var ama ulaşım yok, Bir kitap Fuarımız açıldı, uçak seferlerinin ne kadar önemli olduğunu bir kere daha gördük..
       Uçak seferlerini de düzenli olması, Devlet Hava Meydanları müdürünün burada öz verili çalışması ile olacak bir işdir.. bu sebeple önce buradan göreve başlayarak sonra Kültür ve Turizm Müdürünü bulmamız gerekiyor..
        Yeri gelmişken: Narlı’ya hava alanı bugün yapıyoruz desek kazma vurlması 5 yıl sürer, sonra yapılması 10 yıl sürer etimi size 15 yıl.. Bu süre içinde biz mevcut hava alanımızı iyileştirerek kullanmamız gerek..!
        Kahramanmaraş’ımıza yıldızlı oteller yapılıyor ama bu yetmez bu otellerde yatacak adamları bizim uçakla getirmemiz gerekiyor..
        Ankara da güçlüyüz , güçlü olmasına da Maraş’tan doğru verilerin Ankara’ya doğru ulaşması gerekiyor..
        İlimizin Valisinden,Müdürlerine, Belediye Başkanlarından siyasisine , sivil toplum kuruluşlarından halkımıza bir çember içinde toplanır, doğru olanı hep birlikte Ankara dan talep edersek bir yere vara biliriz..
        Yoksa 4 yıl boyunca havanda su döver elimiz boş 2023 doğru yol almaya devam ederiz..
        Sayın Bakanımız  Mahir Ünal’dan, Sema Ramazanoğlu dan, MKY üyesi Metin Doğan’dan Milletvekillerimizden şunu beklerseniz yanlış yaparız ..:” Biz yatalım bakan ve vekillerimiz çalışsın !” bu düşünce yanlış olur..
       Sayın bakanımız Ünal: Sadece Kahramanmaraş’ın Kültür ve Turizm Bakanı değil  Türkiye’nin bakanı, Türki Cumhuriyetlerinin bakanı , Kültür ve Tabiat Varlıklarının bakanı başını kaşımaya vakti yok, ona bizim dosya sunmamız gerekiyor..
      Ak Partililere sözüm: eski’den olduğu gibi her istediğiniz zaman Mahir Ünal ile görüşmeniz bugünden sonra çok zor..
      Onunda istediği zaman Kahramanmaraş’a gelmesi zor, Türkiye ve Dünya da gideceği yerler var bu sebeple biz artık Mahir beyle görüşürken lafla değil, plan ve proje ile ayak üstü bir imza attıracak kadar görüşmemiz gerekir..
       Oooo oturalım bir çay içelim, kahve içelim dönemi bittiği bunun görerek artık hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor..
       Öncelik de Maraş’ın sorunlarının bir bir kaleme alarak öncelik önceliklerimizi sıraya koyarak yol haritamızı çıkarmamız gerekiyor..
       İyi günler