TIPKI Mevlana’nın “Dün bitti gitti, bugün yepyeni sözler söylemek gerek” özdeyişinde olduğu gibi iyisiyle kötüsüyle, eğrisiyle doğrusuyla koca bir yılı daha devirdik, yepyeni bir yıla, yepyeni umutlarla girdik.

Bardağın dolu tarafını görmekte fayda var, optimist olmak insana iç huzur verir. Biz de geçen hafta uğurladığımız 2014’den kalan güzellikleri görelim istedik ve bir kaç tanesini sıraladık.

EĞİTİMİN SÜREYYA ABLASI

O zamanlar böyle bir şey yoktu ama Kahramanmaraşlı Gümüşer ailesi, 25 yıl önce bir okul yaptırıp devlete verdi. (Kahramanmaraş’ta vatandaşın yaptırdığı ilk okul) Bu yetmedi aile, o zamandan bu zamana toplam beş okul daha yapıp devlete teslim etti, şu anda da altıncı okulun inşaatı devam ediyor.

Babası Reşit Gümüşer adına okul yapıp devlete veren Mehmet Gümüşer, eğitime katkı yapmanın memleketine bir borç olduğunu çocuklarına da aşıladı ve bayrağı kızı Süreyya Gümüşer Erdoğanyılmaz’a devretti.

O Süreyya Hanım şimdi Kahramanmaraş’ta “Eğitimin Süreyya Ablası” olarak anılıyor. Süreyya Abla için varsa yoksa okul okul okul…

Amcası Halil İbrahim Gümüşer’in Holding’deki yoğun işlerinden dolayı eğitim gönüllülüğü işi ona bırakılmış. Süreyya Abla’nın ve ailesinin işi sadece okul yapmak değil, eğitimin her kademesinde sosyal sorumluluk almak.

Ekonomik durumu zayıf olan köyleri seçiyor ve “kardeş okul” projesiyle o köylerin eğitimine de katkı sağlıyor. Üç oğlu var Süreyya Hanımın ama o, “dördüncü evladım eğitim” diyecek kadar bu işe aşkla bağlanmış.

Eğitimin Süreyya Ablası alkışı haketmiyor da kim hakediyor?

ADANA EMNİYET MÜDÜRÜ

ADANA başka hiçbir kente benzemez, kolay değildir burada Emniyet Müdürlüğü yapmak. Belki beylik bir laf diye düşünebilirsiniz ama hakikaten “Adana’nın suyu sert, adamı merttir.”

Huzur ister, huzurunu bozana tahammül edemez Adanalı… Devletiyle barışık insanlar topluluğudur, çalışan bürokratına da vefalıdır, kıymet bilirler.

İşte bu Adanalının geçtiğimiz yıllarda biraz da konjonktüre bağlı nedenlerle huzuru kaçmıştı, asayiş olaylarında bir yükselme olmuştu, polis halk birlikteliği sekteye uğramıştı.

Geçen yıl Adana’ya genç ama tecrübeli, cevval bir Emniyet Müdürü atandı. 20 yıldır, çiçeği burnunda bir emniyet mensubuyken tanıdığımız, kardeşimiz, arkadaşımız Cengiz Zeybek ile Adana şimdi daha huzurlu.

Polis – halk birlikteliğinde tavan yapmış bir Adana var artık.

Adanalı’ya huzur veren bu Emniyet Müdürü alkışı haketmiyor da kim hakediyor?

ŞANLIURFA BELEDİYE BAŞKANI

ŞANLIURFALI’NIN önce Valisiydi, şimdi Belediye Başkanı oldu Celalettin Güvenç

Önceki gün hasbelkader Şanlıurfa’da bir başka partinin yöneticileriyle biraraya gelmiştik. “Siyaset yapıyoruz, söyleyemiyoruz ama kardeşim şu anda Urfa’da şurası bana oy verdi, şurası bana oy vermedi demeden Urfa için gecesini gündüzüne katan bir belediye başkanımız var. Her Urfalı’ya sevgiyle kucak açıyor…” dediler.

Şimdi bu Şanlıurfa Belediye Başkanı alkışı haketmiyor da kim hakediyor?

*           *          *

11 Ocak 2015 tarihli Habertürk Gazetesi, Güneyli ekinde çıkan Yener Atlı'nın köşesinden alınmıştır.