Yiğitoğlu, 25 yıllık belediye hizmetleri ve 5 yıllık serbest piyasa tecrübelerinin verdiği güvenle yeni oluşan Onikişubat ilçesine hizmet etmek, insanlarımıza huzurlu, güvenli, yaşanabilir çağdaş bir kentin oluşturulması ve bizden sonraki kuşaklara emaneti en güzel şekilde devredebilmenin bilinciyle göreve talip olduğunu söyledi.
Yiğitoğlu, resmi müracat öncesi yaptığı konuşmada, "Bugün burada şahsım ve memleketim adına tarihi önem arz eden, Oniki Şubat Belediye Başkan aday adaylığı başvurumuza tanıklık etmektesinizBizim buralara gelmemizde kişiliğimizin ve kimliğimizin oluşumunda fikirleri ve eserleriyle bize yol gösteren Üstad Necip Fazıl Kısakürek'i de rahmetle ve şükranla anıyorum.
Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendiyle 1989 yerel seçimleri sonrası Milli Gençlik Vakfınca Kahramanmaraş a davet edildiğinde tanıştık. O gün kendisi Beyoğlu Belediye Başkanlığı seçimini az bir oyla kaybedişinin nedenlerini, siyasete bakış açısını ve çeşitli memleket meselelerini anlattı.
O sohbetten sonra Sayın Başbakanımızın görüşleri bizim siyasi rotamızı ve siyasi meselelere bakış açımızı değiştirdi. Kendileri 1994 seçimlerin de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda yaptığı belediyecilik hizmetleri hep bize rehber oldu.
Bizde burada gücümüzün yettiği kadar halkımızla iç içe belediyecilik hizmetlerimizi yürütmeye çalıştık.
Bu gün bu kararı vermeme Sayın Başbakanımızın vermiş olduğu mücadelede; acizane, bende varım diye haykırmak, O büyük ustanın gücüne güç katmak istedim.
Dünya coğrafyasının neresinde ezilen, inim inim inleyen Müslüman varsa herkes gözünü Türkiye ye çevirmiş Sayın Başbakanımızdan yardım beklemektedirler.
Geçen ay İHYA vakfınca Filipinlerden getirilen misafirler bizim en güvendiğimiz, bize destek veren, bizimde liderimiz diye Sayın Başbakanımıza dua ettiler.
Türkiye'nin ve dünyanın lideri olarak insanların ümit bağladığı büyük ustamızın yanında kabul ederse çırak olarak emrinde çalışmak için bizde durmak yok yola devam kararı aldık.
Yirmi beş yıllık belediyecilik birikimimi büyük ustamın gösterdiği yolda ilerleyerek sizlere hizmetkâr olarak çalışmak istiyorum.
Halkına hizmet eden halkının efendisidir düsturu ile modern çağdaş kentleşmeyi bundan önce olduğu gibi bundan sonrada sizlerle birlikte el ele, gönül gönüle çalışmak ve bizden sonraki nesillere almış olduğumuz emaneti eksiksiz teslim edebilmek bizim boynumuzun borcudur.
Ben belediyeye girdiğimde; Şekerdere, karamanlı deresi, devecili deresi, Kanlıdere hepsi açıktan akıyordu.
Şehrin doğusundaki Namık Kemal kavşağından Pınarbaşına ve Binevlere kadar uzanan doğu ve kuzey çevre yollarının sadece izleri vurulmuş, istimlâk işleri yapılamadığından trafiğe açılamamıştı.
Köyden şehre göçlerin arttığı o günlerde Gecekondulaşmayı önlemek ve imar planına uygun kentleşmenin sağlanması için acil olarak Şekerdereden Üngüte kadar uzanan alanda imar uygulama çalışmaları başlatılmış, bu sayede tüm yollar ve yeşil alanlar ücretsiz olarak kamuya terk edilmesi sağlanmıştır.
O günden, bugünkü modern kentleşmenin temelleri atılmış, öncelikle imar planına uygun olarak yollar açılmış, yapılaşmalarla birlikte çevre düzenleri de tamamlanmıştır.
Namık Kemal, Dulkadiroğlu, Yavuz Selim, Barbaros ve Karacaoğlan gibi yapılaşmaların sürdüğü mahallelerin etrafı çevrelenerek mevcut duruma göre 2981 sayılı yasa gereği Islah imar planları yaptırılarak, imar affı kapsamında tapu işlemleri yapılmıştır.
5 nolu gecekondu önleme bölgesinde 775 sayılı yasa kapsamında dar gelirli vatandaşlara arsa tahsisleri yapılarak ücretsiz proje desteği de verilmiş vatandaşların ucuz ev sahibi olmaları sağlanmıştır.
Doğu bölgemizde planlı gelişmenin oluşumu için Doğukent projeleri hazırlanmış, bugünkü Doğukent bölgesinin belediye öncülüğünde yapımı sağlanmıştır.
Aynı zamanda Esenkent ve Boğaziçi konutlarının yapımı için gerekli imar çalışmaları yapılarak vatandaşın konut ihtiyacına cevap verecek projeler hazırlanmıştır.
2002 yılında İmar Müdürlüğünden Etüd Plan Proje müdürlüğüne geçtim.
Bana verilen özel yetkiyle Karasu içme suyu projesinin arazi çalışmalarını ve kamulaştırma çalışmalarını güzergâh boyunca geçtiğimiz tüm köy ve belde halkıyla bire bir görüşerek, suyun biran önce Kahramanmaraşlınıza getirilmesi için geceli gündüzlü çalıştım. O bölgenin değerli insanlarının da fedakârlıklarıyla proje zamanından önce tamamlanmış oldu.
Yine bu dönemde Halk ekmek fabrikası yapımı, Dr. Mustafa meydanı köprülü kavşak yapımı, Ak dere Köprü yapımı, dere ıslah proje ve inşaat yapım işleri, muhtarlık binalarının yapımı, Belediye Hizmet Binası ve Kültürpark projelerinin mimari proje yarışma işlemleri tarafımdan yürütülen projelerden bir kısmıdır.
25 yıllık belediye hizmetleri ve 5 yıllık serbest piyasa tecrübelerimin verdiği güvenle yeni oluşan ONİKİŞUBAT ilçemize hizmet etmek, insanlarımıza huzurlu, güvenli, yaşanabilir çağdaş bir kentin oluşturulması ve bizden sonraki kuşaklara emaneti en güzel şekilde devredebilmenin bilinciyle göreve talip oldum.
Konuşmalarıma son verirken Üstad Necip Fazıl ın zindandan Mehmed e mektup şiirinin son dörtlüğünü okumak istiyorum;
Mehmed'im, sevinin, başlar yüksekte!
Ölsek de sevinin, eve dönsek de!
Sanma bu tekerlek kalır tümsekte!
Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir!
Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir!
YOLUMUZ AÇIK OLSUN. ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN." Dedi.
FAHRİ YİĞİTOĞLU KİMDİR?
Bendeniz 1961 yılında Kahramanmaraş merkez Divanlı Mahallesinde dünyaya geldim.
İlk, orta, ve lise öğrenimimi Kahramanmaraş da tamamladım.
Lise yıllarında sosyal ve kültürel faaliyetler gösteren Milli Türk Talebe Birliği, Milli Gençlik Vakfında sosyal ve kültürel anlamda faaliyetlerde bulundum.
1979 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Harita ve Kadastro Mühendisliği bölümüne girdim.
1983 yılında Üniversite eğitimimi tamamlayarak Kahramanmaraş a döndüm.
Yaklaşık 1 yıl serbest Harita Mühendisi olarak çalıştıktan sonra 1985 yılında Kahramanmaraş Belediyesinde Harita Mühendisi olarak göreve başladım.
1989 yılında İmar Müdür Yrd. 1994 yılında da İmar Müdürü oldum.”