Sabah çay içiyoruz dostlarla: Suriye ve Sınır ötesi harekat.. Suudi Arabistan göndereceği uçaklar 150 bin kişilik ordu gündem de !

Türkiye’in ne işi var Suriye de diyenler var..

Sınırımızı koruyamıyoruz diyenler var !

Olayın önemini anlayamayanlar var.. Türkiye Cumhuriyeti devletinin işi zor önce kendi halkına bunu anlatması gerekiyor..

Sınır dan terösitleri girdirmemek için sınıra duvar çekiyoruz..

Suriye sınırına ‘duvar’ önlemi

Önce Tarih bilgi :

Dünyada en uzun sınır duvarı Çin Seddi olup 40 bin km. uzunluğunda olup, dünyanın en uzun sınır duvarı olup, ikinci sınır duvarı da Türkiye – Suriye arasındaki 911 km. dua olacak ve inşaatı hızla devam ediyor..

ABD de Meksika sınırına çekilen 3 bin km. tel ve beton duvar..

Doğu – Batı Almanya arasındaki Berlin Duarı yıkıldı.. taşları hatıra olsun diye satıldı..Berlin Duvarı 46 km. uzunluğunda bir duvardı şehri ikiye ayırmıştı..

Bir gün Türkiye Suriye arasındaki 911 km. duvarın yıkılarak taşlarının hatıra olarak satılacağının bugünden söylemek istiyoum..

Dünya küçük bir köy oldu, globalleşen dünyamızda artık barış olmalı huzur olmalı bu sebeple de Dünya liderleri terörle birlikte mücadele etmelidir..

Türkiye’den Suriye’ye IŞİD militanlarının sızmaları ve kaçak geçişlerin bir türlü önlenememesi üzerine, sınır hattında 3.5 metrelik duvar çekme kararı alındı

Suriye sınırına ‘duvar’ önlemi

İçişleri Bakanlığı, Suriye sınırında güvenlik kuşağı oluşturulması amacıyla sınır boyundaki dört ilin valiliğine 20 milyon liralık acil ödenek gönderdi. Bu kapsamda harekete geçen Hatay, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa valilikleri “güvenlik kuşağı” için ortak proje oluşturdu. Projeye göre; Türkiye ile Suriye arasında bululan 911 kilometrelik sınıra birbirine geçmeli ortalama 3.5 metre yüksekliğinde beton duvarlar yerleştirmeye başladılar..

Ayrıca, duvarın Türkiye kısmına yol yapılırken, yolun arkasına yüksek tel çit çekilecek. Güvenlik önlemlerinde aydınlatma ve kameralı takip sistemi kurulacak.

Sınırda yaşanan yasadışı geçişlerin tüm müdahalelere rağmen önlenememesi ve kimliği tespit edilemeyen bazı terör örgütü üyelerinin illegal şekilde ülkeye girdiği yönünde sıkça istihbaratlar alınması İçişleri Bakanlığı’nı harekete geçirdi.

Duvar ve tel

Bakanlıkta yapılan değerlendirmeler sonrasında, sınır güvenliğinin belirli ölçüde sağlanması amacıyla Hatay, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa valilikleri bölgelerinde duvar yapımına hızla devam ediyorlar..

Meksika duvarı gibi

ABD’nin Meksika sınırına yaptığıne benzer biçimde inşa edilecek beton bolakların hemen arkasına Türkiye toprakları içine sınır boyunca güvenlik amaçlı hızlı ve kolay ulaşımı sağlamak için asfalt ya da beton kullanılacak yol yapılacak. Bu yolun hemen arkasına ise yine yüksekliği olan çelik tel çit çekilecek. Ayrıca, bu güvenlik kuşağının 24 saat boyunca izlenmesi için termal kamera sistemi ve sınır boyu aydınlatma sistemi yerleştirilecek.

Duvar ve sınır ötesi harekat !.

Türkiye Sınırımızın dışına hava ve karadan aranjman kuralları gereği müdahale ediyor da bizim milletimiz bunun ne demek olduğunu halen anlayamamış !

1985 de Kuzey Irak’a girsek, Bölgeyi Türkiye topraklarına katsak, bugün terör örgütü PKK olmayacaktı..

10 yıl önce Beşer Esat ve Suriye halkının Türkiye ile birleşmek istiyoruz, Türkiye ‘in bir parçası olmak istiyoruz dediğinde : birleşme kararı alsak bugün Suriye deki olaylar olmayacaktı..

Sınıra 911 km. 3.5 metre yüksekliğinde beton duvar çekiyoruz bana göre çare değil, biz Suriye girmeli ve o toprakları Türkiye’in bir parçası haline getirmemiz gerekir..

Rusya dünyanın öbür yanından gelip Suriye de varlık gösteriyorsa bizde komşumuza din kardeşlerimize sahip çıkmamız gerekir..

BM gözetiminde ya bir tampon bölge yada : İslam ülkeleri ile kara harakatı için Suriye Türkiye’nin de girmesi gerektiğini görüyorum..

Korkarak : Kaçarak bir yere varamayız !

Ayaklarımız üzerinde onurlu durmayı öğrenmemiz gerekiyor..

Türkiye ile oyun olmayacağını dost düşman herkese göstermek gerekiyor..

Gerekirse sefer berlik ilan ederek Suriye kara harekatı yapmamız gerekiyor..

Bugün bundan kaçarsak yarın çok geç olacaktır..

İyi günler..