2020 yılı sonrasında Türk Eğitim-Sen üyesi olarak emekli olan eğitimcilerle bir araya geldiklerini belirten Hiçyılmaz, programda aslında 2025-2026 eğitim öğretim yılına ilişkin değerlendirmelerde bulunmayı planladıklarını ancak yaşanan son gelişmeler nedeniyle gündemin değiştiğini söyledi.

5F223B32 D297 483C Befe 8696Ca34F88E

Kahramanmaraş’ın 6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmaya çalışırken, 15 Nisan’da yaşanan menfur saldırının da kentte derin üzüntüye neden olduğunu ifade eden Hiçyılmaz, hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencileri rahmetle andıklarını, yaralı öğrenciler için de acil şifa temennisinde bulundu.

Afşin Meslek Yüksekokulu’nda Mezuniyet Coşkusu Yaşandı
Afşin Meslek Yüksekokulu’nda Mezuniyet Coşkusu Yaşandı
İçeriği Görüntüle

248B1Bbb Edec 4287 A663 F4Bed65858E1

Eğitim alanında birçok sorunun çözüm beklediğini dile getiren Hiçyılmaz, öğretmenlik mesleğinin güçlendirilmesine yönelik düzenlemelerin yapılmadığını, okullardaki yönetici eksikliklerinin giderilmediğini ve rehber öğretmen normlarının güncellenmediğini savundu.

Görevden alınan Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün toplumun farklı kesimleri tarafından başarılı bulunduğunu ileri süren Hiçyılmaz, “Tüm kamuoyunun başarılı olduğunda hemfikir olduğu bir isim hangi gerekçeyle görevden alındı? Bunun cevabını merak ediyoruz” dedi.

1F5Ec14A 782F 48A1 8958 Bb74B98B4Ec7

Atama süreçlerinde eğitim paydaşlarıyla istişare yapılmadığını öne süren Hiçyılmaz, “Eğitimle ilgisi olmayan, Kahramanmaraş eğitimini öncelemeyen bir anlayışın aldığı bu kararları kabul etmiyoruz. Siyasilerin bu yanlıştan dönmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Görev değişikliklerinin ardından yeni görevlendirmelerin liyakat esasına göre yapılması gerektiğini belirten Hiçyılmaz, eğitim çalışanlarının ortak mutabakatıyla belirlenecek isimlerin görevlendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Kahramanmaraş’ta eğitim alanında çözüm bekleyen birçok konu bulunduğunu ifade eden Hiçyılmaz, sınavla öğrenci alan okullarda hazırlık sınıflarının bulunmamasını örnek göstererek, bu tür sorunlara öncelik verilmesi gerektiğini söyledi.

Türk Eğitim-Sen’in son dönemdeki üye artışına da değinen Hiçyılmaz, bazı çevrelerin sendikanın büyümesinden rahatsız olduğunu iddia ederek, Dulkadiroğlu ve Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin görevden alınmasının bu süreçten bağımsız değerlendirilemeyeceğini savundu.

Hiçyılmaz, açıklamasını “Kahramanmaraş sahipsiz değildir. Eğitim çalışanları sahipsiz değildir. Mücadelemiz hak ve hukuk mücadelesidir. Yapılan atamaların yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz” sözleriyle tamamladı.