Nisan ayı ile Mayıs ayı hatta Haziran’ın 15’ine kadar iç turizmde özellikle hafta sonları Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri günü birlik, iki günlük iç turizm de hareketlerin yaşandığı bir aylardır..

Kahramanmaraş iç turizmden nasibini alamamaktadır..

Ankara dan çıkan veya Türkiye’nin her yerinden çıkan tur otobüsleri, Nevşehir, Kayseri gezisi yaparlar bir gece burada konaklarlar..

Kahramanmaraş’tan ise geçerken çevre yolundan geçerek: Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Mardin gezisi yaparak gerisin geriye dönerler ve yine çevre yolundan Kahramanmaraş’tan geçip giderler..

Evim : Medine caminin yanında bazı tur otobüsleri sabah namazı için bizim oraya gelir oradan geçip giderler..

Bazıları da gece geç saatlerde dönerken, buradan geçerek dondurma alıp giderler..

Bir günde 100 otobüs geçiyorsa bunun biri veya ikisi bu işi yapar !

Diğer otobüsler transit geçip giderler..

Kahramanmaraş Tarihinde ilk defa Kültür ve Turizm Bakanı aldı..

Ak Parti eski Gurup Başkan vekili, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal beyin ilimizde bir Turizm çalıştayı yapacağını bunun hazırlıklarına başladığını duydum..

Kahramanmaraş’ta turizm adına ne yapıla bilir ?

Gaziantep’den Kayseri ye kadar hatta Kırşehir ‘e kadar tur otobüslerinin konaklayacakları bir yemek yiyecekleri yer yoktur.

Bir lokanta artık bir tesis olarak kabul görmüyor.

Tur otobüslerinin duracağı yerde : lokantası, kafeteryası, yöresel ürünler satılan mağazaları, marka mağazaların ve alış veriş merkezinin bulunduğu, turlara hitap edecek şekilde en az 20 bayan 20 erkek tuvaletlerinin olduğu , otobüs parkının bulunduğu tesisler isteniyor..

Örnekleri: Ankara- İstanbul arası, Bolu dağı bölgesinde, Adana İzmir arasında, İstanbul İzmir arasındaki çeşitli yerlerde örnek göre bilirsiniz..

Kahramanmaraş için benim gördüğü iki uygun nokta var: Biri kapıçam bir diğeri ise Hasancıklı köprüsü olup, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mahir Ünal sanayicileri toplayarak bu alanda önce yatırım yaptırması gerekiyor..

Kahramanmaraş’a tur otobüsleri gelse ne park yerimiz var, ne yemek yedirecek lokantamız var ne de şehir içinde bir tuvaletimiz vardır..!

Gazetecilik işimizin yanında Turizm Sektörününde ucundan tutuyorum, benim tecrübem, turla bir tesise varan bir otobüs yolcularının en az yüzde 90 tuvalette gider..

Bu bağlamda baktığımız zaman Kahramanmaraş’ta tur otobüslerinin dura bileceği, lavabo ihtiyacını alabileceği bir lokantamız bulunmamaktadır..

Gerçekçi olmamız gerekir: Kahramanmaraş bu !..

Önce alt yapı yapılması gerekir !

Sayın bakanımız Turizm Çalıştayında ilgileri dinleme yerine sivil toplum kuruluşlarının başkanlarını, gazetecileri, Türkiye’yi demiyorum dünyayı gezip gören insanları dinlemelidir..

Otelcileri konuşturuşa : Doluluk çok zayıf turist gelmiyor diyecekler..

Pastaneci ve lokantacıları konuşturuşa: gelene biz yemek veriz gelsinler diyecekler ama bir oto parklarını bile olmadığını göremeyeceklerdir..

Aksu köprüsü ile Hasancıklıyı öbür tarafa geçmeyen, dünyayı Kahramanmaraş’dan ibaret sanan kafalarla biz bir yere gidemeyiz !

Sayın Bakanımız Mahir Ünal bey : Ufuk vizyonlu bir insan, güçlü hafızası var, iki – üç yıl önce konuştuğunu bile unutmuyor bu sebeple Sayın bakanımıza buradan seslenmek istiyorum..

Kahramanmaraş’ın eline ilk defa bir fırsat geçti , bir bakanlık aldık, ne olur bunu acilen yatırıma dönüştürelim..

Bakan olarak : Bir basın danışmanda Kahramanmaraş’tan tutun ? burasının eksiğini , gediğini , artı ve eksilerini sürekli sizlere rapor ettisin !

Ben Türki Cumhuriyetlerini, Rusyayı, Almanya’yı , İtalya’yı, Suriye, Ürdün, Irak, Sudiarabistan, başta olmak üzere bir çok ülkeyi gördüm..

Bu bağlamda: Eğe bölgesi – Marmara bölgesindeki yol boyunda ki tesisleri de gördüm inceledim hepsini biliyorum..

Bu pencereden baktığım zaman Kahramanmaraş’ta turizmin temelinin olmadığını görüyorum önce temel yapmamız gerek bu sebeple oturup konuşmamız gerekiyor..

Bugüne kadar ne yaptığımızı konuşma yarına: Yarından sonra ne yapacağız bunun planlamasını yapmamız gerekiyor..

Tarihi fırsatı kaçırmayalım sayın bakanım diyorum..

İyi günler..