KSÜ Rektörlüğü, KSÜ Kariyer ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGİM) ve Kariyer, Girişimcilik ve İnovasyon Öğrenci Topluluğu işbirliğinde düzenlenen etkinlik KSÜ Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

 KSÜ Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte Alfi Çörekleri, Enfes Premium, Germenicia Otel, Haşiroğlu Tarhana, Kervan Pastaneleri, Maraş Paça, Nişantaşı Corner, Sarayaltı Restaurant temsilcileri kurmuş oldukları stantlarda ürünlerini tanıtarak katılımcılara ikramlarda bulundular.

Etkinliğe KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Kahveci, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan, KSÜ KAGİM Müdürü Doç. Dr. Hayrettin Kesgingöz, akademik/idari personel ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Kahveci yaptı. Kahveci, “Pek çok alanda olduğu gibi kadim bilgi ve kültüre sahip Kahramanmaraş, gastronomi alanında da dünyaya önemli lezzetler kazandırmıştır. Bugün burada Kahramanmaraş gastronomisinin daha ileri boyutlara taşınması için güzel bir adım atılmaktadır. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi olarak geçmişten günümüze yenilikçi inovatik adımları desteklemeye devam ediyoruz.” dedi.

Etkinliğin açılışında konuşan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan “Bu salonda Kahramanmaraş’ın geçmişi ve geleceği yer almaktadır. Amatör bir ruhla sektöre girip, çok iyi işler başaran müteşebbislerimiz bugün ulusal ve uluslararası alanda şehrimizi temsil etmektedir.” dedi.

KSÜ Kariyer ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGİM) Müdürü Doç. Dr. Hayrettin Kesgingöz ise Kahramanmaraş’ın gastronomisine yön veren ve etkinlik kapsamında bir araya gelen sektör temsilcilerinin, şehrimizin gastronomi alanında hak ettiği yere gelmesi adına büyük bir adım attıklarını dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından panel oturumuna geçildi. Panelde firma yetkilileri Kahramanmaraş’ın gastronomisi, üretilen ürünler ve gıda sektöründe markalaşma gibi konularda katılımcıları bilgilendirdi.

Etkinlik, firmalara teşekkür belgelerinin takdiminin akabinde katılımcıların açılan stantları gezmesiyle son buldu.

Editör: Haber Merkezi