Maça oldukça iyi başlayan ev sahibi Zirve Üniversitesi ilk periyotu 19 -13 önde tamamladı. İkinci periyotta etkili oyununa devam eden Zirve Üniversitesi ilk devreyi rakibine 21 sayı fark atarak 46-25 önde kapattı.

Üçüncü periyotta etkili oyununa devam eden ev sahibi ekip  farkı 32 sayıya çıkararak skoru 66-34 yaptı. Son periyotta farkı koruyan Zirve Üniversitesi, Gemlik Gücüm Sporu 88-56 yenerek ikinci maçını da kayıpsız geçti.

Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, “ Zirve Üniversitesi Basketbol takımımızı ve teknik kadromuzu aldığı galibiyetten dolayı tebrik ediyorum. Takımızı her geçen yıl hedefini daha da büyüterek yoluna devam ediyor.  Geçen hafta ilk maçımızda da galip gelmiştik, ikinci maçımızda da aynı başarıyı gösterdik. Ümit ediyoruz sezon sonunda hedefimize ulaşırız. ” şeklinde konuştu.

Zirve Üniversitesi Basketbol Antrenörü Osman Yağcı, “Sezonun ilk maçında zor bir deplasmanda kazandık. Bunun ardından evimizde oynayacağımız ilk maç bizim için son derece önemliydi. Taraftarlarımızın desteği ile ikinci maçımızda da galip geldik. Sporcularımızın performansından dolayı kutluyorum. Birçok eksiğimiz var, bunları çalışarak düzeltip, daha iyi olacağız.” dedi.

Kulüp Başkanı Erdal Budak , “Oyuncularımızı ve teknik kadromuzu tebrik ediyorum. Kendi evimizde galip gelmek bizi mutlu etti. Gelecek hafta ligin en iyi takımlarından biri olan İzmir B.Şehir Bld. Deplasmanımız olacak. Deplasman maçlarının atmosferi çok farklı oluyor, bu maçtan da galibiyet bekliyoruz. Yeni transferimiz Esat Sinanoğlu'nun da takıma katılmasıyla daha da güçlendik. ” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi