Başkent Sofya'daki Arena Armeetz'de devam eden şampiyonada Hollanda ile üçüncülük maçına çıkan Erkek Milli Takımı, rakibine 6-4 yenilerek Avrupa dördüncüsü oldu.

Milli Takım Teknik Direktörü Ali Metin, maçın ardından yaptığı açıklamada, 19 Kasım'da başlayan şampiyonada çok kuvvetli, performans açısından denk ülkeler arasında maçlar yapıldığını belirterek, "Grubumuzdan birinci çıktık. Çeyrek finalde iyi bir rakip olan Belarus'u yendik. Yarı finalde ise dünyada ve Avrupa'da daha önce de karşılaştığımız, derece aldığımız, beraber savaştığımız Ruslara 8-7 mağlup olduk" dedi.

Bu maçta ise sakat ve cezalı oyuncular nedeniyle sahaya eksik çıktıklarına dikkati çeken Metin, "Çocuklarımız iyi bir mücadele verdi. Biz gayet memnunuz. Sporculara ve burada katılan teknik ekibimizdeki herkese teşekkür ediyorum. İnşallah devamı da gelecek. Biz kuvvetli, iyi bir ekibiz" diye konuştu.

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Faruk Bilgili de Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, engellilere yönelik katkısına işaret etti.


Bilgili, spor federasyonların arasında işitme engellilerin çok ayrı bir yeri olduğunu belirterek, "Çok iyi bir hazırlık döneminden sonra Avrupa Şampiyonası'na takım halinde katıldık. Gerçekten çok özveri ile güzel maçlar çıktı ve bu mutluluğun hedefi birincilikti, ancak üçüncülük maçına çıktık. Maalesef sakat ve cezalı oyuncularımızın olmasından dolayı Hollandılılara mağlup olup Avrupa 4'üncüsü olduk. Ülkemiz adına hayırlı olsun. Bundan sonraki süreçte bu hatalarımızı da telafi edeceğiz. Daha iyi başarılar elde etmek için özveriyle çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi