Karacasu Eğitim Sosyal Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma derneğiyle Ferhuş Karacasu Spor Kulübü tarafından düzenlenen dayanışma yemeğinde birlik ve beraberlik mesajları verildi. Futbolda bir döneme damga vuran Ferhuşspor’un yıldızının yeniden parlayacağı vurgulandı.

Kahramanmaraş’ta Süper Amatör Küme’de bir dönem fırtına gibi esen Ferhuşspor, eski günlerine dönmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz hafta düzenlenen dayanışma yemeğine katılan eski yöneticiler, futbolcular ve bölge halkı, takımlarına sahip çıktıklarını vurguladı. Kulübün kurucu başkanı Mustafa Özsoy, gecenin anlam ve önemine dair konuşmasında duygulu anlar yaşadı. Ferhuşspor’dan bahsederken çok duygulandığını kaydeden Özsoy, ağlamamak için kendini zor tuttuğunu kaydetti. Bin bir zorluk içerisinde kulübü kurduklarını ve ayakta kalması için 20 yıl mücadele ettiğini kaydeden Özsoy, bu süre içerisinde maddi manevi kulübün her türlü ihtiyacı için kapı kapı dolaştıklarını kaydetti. Kulüp Başkanlığından ayrıldıktan sonra bile Ferhuşspor’u yalnız bırakmadığını kaydeden Özsoy, İl Meclis Başkanlığı yaptığı dönemde Ferhuşspor’a çeşitli malzeme desteğinde bulunduğunu kaydetti.

Kendi döneminde ve sonrasında takıma emeği geçen herkese teşekkür eden Özsoy, şunları kaydetti: “Kahramanmaraş’ta ilkleri gerçekleştiren bir spor kulübünün kurucu başkanlığını yapmak ve bu kulübün mensubu olmaktan duyduğum gururu dile getirmek istiyorum. Bir döneme damgasını vuran bu kulübün ortaya koyduğu mücadele ruhunu burada bulunan herkes gördü. Bin bir zorluk ve güçlük içerisinde kurulan bu kulübün bizim için anlamı çok büyüktür. Şuanda mahalle olan bölgemiz o dönem köy statüsündeydi. Kahramanmaraş’ta bir ilk olarak köy kulübünü kurduk. Hatta gittiğimiz play-off karşılaşmalarında dahi bu nasıl olur diye insanlar bizleri şaşkınlıkla izlediler. Bir köy takımının ötesine geçerek ortaya koyduğumuz mücadele azmi ve ruhuyla bir çok zorluğu yendik. Ben inanıyorum ki bundan sonraki süreçte de bu kulüp hak ettiği konuma gelecektir. Bizim harcadığımız emeklerin hiç birinin zayi olmadığını biliyorum. Bu iş fedakarlık ister ve bu fedakarlığı gösteren insanlar bu kulübün yöneticiliğini yapıyorlar. Hem bizim dönemimizde hem de şuanda kulübü destekleyen herkese teşekkür ediyorum. İmkansızlıkların simgesi olan kulübümüz inşallah yeniden ayağa kalkacaktır. Bunu da hep birlikte yapacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ben Ferhuşspor kelimesini dahi söylediğimde duygulu anlar yaşıyorum. Bizim gözbebeğimiz olan bu kulübün daha iyi yerlere gelmesi için daha çok çalışalım.”

“FERHUŞ’A SENTETİK FUTBOL SAHASI MÜJDESİ”


Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, programda yaptığı konuşmada Ferhuşspor’a ve amatör spora hizmet edecek sentetik futbol sahasının müjdesini verdi. Ferhuşspor’un mevcut sahasının modernizasyonunu yapacaklarını ve sentetik futbol sahası haline getireceklerini belirten Kabakcı, ayrıca ışıklandırmanın da yapılacağını ve gece antrenmanları ve maçları için sahanın uygun hale getirileceğini ifade etti. Kabakcı, programdaki konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bir döneme damga vurmuş bu güzide takımımızın böyle güzel bir organizasyonunda bulunmak bizleri de ayrıca mutlu etti. Ben yıllar önce buraya güreş müsabakası için gelmiştim. Şuanda bu ortamda spordan konuştuğumuz esnada bir an o günlere döndüm ve çok duygusal anlar yaşadım. Bu bölgenin insanları sporu seven ve sporcuya sahip çıkan insanlardan oluşuyor. Bu güzide insanların spor ile daha fazla haşir neşir olması için kurumum adına ne gerekiyorsa yapacağım. Kahramanmaraş’ın amatör futboluna hizmet eden ve sayısız başarı elde eden Ferhuşspor’un yeniden ayağa kalmasını biz de canı gönülden istiyoruz. Şuanda mücadele ettiği liglerden daha da ileriye gitmesini arzu ediyoruz. Bu kapsamda şuanda mevcut saha üzerine sentetik kaplama ve modern tesis görüntüsü kazandırmak için de çalışma başlattığımızı bildirmek istiyorum. Buraya en modern şekilde bir tesis yapacağız ve burada futbol oynayan kardeşlerimizin ve şehrimizin amatör sporuna katacağız. Bir dönem bin bir zorluk içerisinde futbol oynamaya çalışan takımlarımızın işini kolaylaştırmak için bugün şehrimizin dört bir yanına futbol sahaları kazandırdık. Bu hizmetimizi de gücümüzün yettiği yere kadar devam ettireceğiz. Ben bu güzel kulübümüze ve burada emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum.”

“ŞEHRİMİZİN YILDIZI MAHALLEMİZE HİZMET ETMEK BİZLERE GURUR VERİYOR”


Kabakcı’nın ardından konuşan Ferhuş Spor Kulübü Başkanı Mehmet Fatih Akman, Ferhuşspor’un mahalle için önemine dikkat çekti. Bu güzide mahallenin göz bebeği takımına sahip çıkmanın gururunu yaşadığını kaydeden Akman, sözlerini şu şekilde devam ettirdi: “Bu akşam gururluyuz, onurluyuz. Allaha şükürler olsun ki doğduğumuz, büyüdüğümüz Kahramanmaraş’ımızın yıldızı bugün mahalle olan köyümüze hizmet etme imkanı bulduk ve ne kadar büyük mutluluk ki sizin gibi değerli ağabeylerime, kardeşlerime, amcalarıma hitap etme şansı buldum. Bu davetimize icabet ederek bizleri onure ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

“FERHUŞSPOR BU ŞEHİRDE HEP İLKLERİ BAŞARDI”


Ferhuşspor’un ilklerin takımı olduğunu kaydeden Akman, sözlerini şu şekilde devam ettirdi: “Bildiğiniz gibi Karacasu Ferhuşspor’umuz Kahramanmaraş’ta ilkleri başaran kulüp olmuştur. İlk şampiyon olan köy takımıdır. Mazisi sportif başarılarla dolu olan bu güzide takımımız bilindiği gibi 1982 yılında kurulmuş ve başkanlığını Mustafa Özsoy ağabeyimiz yapmıştır. O yıllardaki kısıtlı imkanlarla, fedakarlıklarla büyük başarılar kazanılmıştır. Daha sonra 1994 yılında Karacasu belediyesi kurulunca kulüp Karacasu Belediyespor olarak değişmiştir. Tabi bu süreçte imkanlar biraz daha düzelmişti. Ancak belediyemizin 2009 yılında kapatılması sonrasında belli bir süre maçlara çıkamayan takımı kulübün eski kaptanlarından Durdu Arslan ve ekibi devralarak 2013-2014 tarihinde yapılan olağanüstü kongreden sonra yönetimi devralmış bulunmaktayız. Bu süreç içerisinde yönetimdeki arkadaşlarımla ne yapabiliriz diye toplandık. İstişarelerde bulunduk. Sonuçta böyle bir dayanışma gecesi tertip etme kararı aldık. Buradaki amacımız, her şeyden önce bir araya gelmek, 1980’lerin, 1990’ların ruhunu birlik ve beraberlik içinde tekrar tesis etmek, en azından bismillah deyip böyle bir hayırlı işe başlangıç yapmak.”

“AMAÇ HOŞGÖRÜ VE MUHABBETİ YAYMAK”


Akman, Ferhuşspor kulübünün kuruluş amacının futbolu kullanarak hoş görü ve en içten muhabbeti yaymak olduğunu ifade ederek, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Sportif başarı elbette önemlidir. Ancak daha da önemlisi her türlü şahsi hesapları bir kenara bırakarak insanımızın bir araya geldiğini göstermektir. Toplumsal olaylarda tek vücut olabileceğimizi göstermek, yoksa sportif faaliyetler hiçbir zaman direk amaç değildir. Kulübe ait ilk defa mekan tuttuk. İnşallah sizleri bu mekana her zaman bekliyoruz. Buradaki amacımız işten kalan zamanlarımızda bir araya gelerek tabiri caizse beyin fırtınası estirmek, fikir alışverişi yapmak, proje hazırlamak, böylece kaynaşma ortamı sağlamaktır. Futbolu araç olarak kullanıp sadece sportif faaliyet olarak değil gençlerimizin spor ahlakı ile eğitmek, ruhsal ve bedensel gelişimlerine katkıda bulunmayı, gençlerimizin zamanını, enerjisini topluma yararlı işlerde kullanmasını, ailesine, köyüne, milletine faydalı bireyler olarak yetişmesini , sporu aracı kılıp muhabbeti hoşgörüyü yaymayı arzuluyoruz.”
Konuşmaların ardından kulübe kurulduğu günden bu yana emeği gecen yönetici, sporcu, teknik yönetici, spor sever ve kulüp fanatiklerine günün anısına birer şilt hediye edildi.
Haber: Cebrail SARI

Editör: Haber Merkezi