Sağlıklı nasıl yaşarız ?

Spor yaparak mı ?

Yoksa hormonsuz gıda yiyerek mi ?

Kalp Sağlığımızı Korumanın Yolları

Sabah Saraçhane çarşısına Devlet Köşker’e uğrayarak Fatih Köşker’in durumunu sordum..

Hani derler ya : “ Kurşun sıksan geçmez “ Fatih Köşker kardeşimde öyle biri idi. Yaklaşık 3 yıl birlikte çalıştık.. gazete çıkardık, dergimizi çıkardık..

Sonra : o kendi işine koştu..

Genç ve dinamik, enerji dolu bir insandı..

Bir aydan beri yoğun bakımda ve bekleyiş sürüyor..

Fatih Köşker’i bu hale getiren, hormonlu gıdalar.. Allah’tan şifa diliyorum, dua etmekten başka da yapacak bir şeyimiz yok..

Biz de olmayacak değiliz.. hormonlu gıdaları yiyoruz..

Her an kapımızı çala bilir.. organik gıda yiyen kalmadı..

Dünyada bir numaralı ölüm nedeni kalptir. Erkeklerde 40, kadınlarda ise 50’den sonra kalp krizi riski artıyor. Düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenme ile kalp sağlığını korumanın mümkün olduğunu söyleyen doktorlarımız, doğal ve organik beslenin diyor.. demesine de bula bilsek..!

Peki nasıl: Tavuk- Dana eti hormonlu..

Meyve sebze hormonlu

Kimyasal ve hormonlu yediğimiz gıda maddeleri sesiz katil olarak bilinen Hipertansiyon ki Fatih Köşker kardeşimde buna yakalandı.. bizi öldürmek için bekliyor..

Hemen hekimlerin tamamı: Yürüyün – Yüzün, spor yapın ama Zeytin yağlı, tereyağlı, yeşillikli yemek yiyin diyor.. bol yeşillik salata diyor..

Erzurumlu İbrahim Hakkı hz. İse :” Yeşillik siz sofra akılsız başa benzer” buyuruyor..

Yine doktorlarımız: Asansör kullanmayın merdivenleri yürüyerek çıkın diyorlar..

60 yaşına kadar kalp hastası olmazsanız en az 80’li yaşlara kadar yaşamanız mümkün.

Hormonlu gıdalar hayatımızı tehdit ediyor bunu hariç tutuyorlar..

Tavuk- Dana, eti dahil, Tükettiğimiz gıdaların çoğunun üretiminde ne yazık ki sağlığımız için zararlı kimyasallar kullanılıyor. Oysa çeşitli hormonal takviyelerle üretilen bu gıdaları ayırt etmek çok da zor değil İşte size reçete..

Hormonlu gıdalar hayatımızı tehdit ediyor

Para hırsı gözümüzü büyülemiş, kendi sağlığımız ve halkın sağılığını hiçe sayıyoruz, devlette buna bir dur demiyor.. organik tarıma geçin demiyor..

Ben söylemiyorum: ilim adamları söylüyor : “Bitkilerde büyüme ve gelişmeyi düzenleyici olarak kullanılan, düşük yoğunluklarda dahi etkili olabilen ve bitkilerde sentezlenerek taşınabilen organik maddeler” olarak tanımlanan hormonlar, insan nüfusunun hızla arttığı günümüzde, tarım ürünlerinin verimliliğini artırma amacıyla ne yazık ki bilinçsizce kullanılıyor.

Türkiye’de özellikle domates, patlıcan, patates, kabak, salatalık, üzüm, Elma , çilek, kavun, buğday, arpa, yulaf, çavdar ve çeltikte hormona sıkça rastlamak mümkün.

Saçı benim gibi ağıran dostlar: Hatırlayın, Eylül sonu, Ekim ayında Patates, Soğan, Samursak alırdık yaza kadar yerdik, bugün evimize aldığımız bu ürünler bir hafta içinde çürüyor sebebi hormon kullanılması.. hem de çok pis kokuyor..

Hormonlu gıdaların zararları

Sıklıkla tüketilen hormonlu gıdalar, vücuttaki Hormon dengesinin ve bağışıklık sisteminin bozulmasına, şişmeye, yağlanmaya ve hücreleri zayıflatarak Kanser yatkınlığını artırmaya neden olur.

Kadın erkek, Çocuk yaşlı herkes de kilo aldırmaya ve bunun soncu olarak da hastalıkları beraberinde getirmektedir..

Uykusuzluk, yorgunluk, baş Ağrısı, egzama, hafıza kaybı ve konsantrasyon eksikliği, Depresyon, bağışıklık sisteminde zayıflık, otoimnun hastalıklar, yüksek tansiyon, kalp-damar hastalıkları, safra taşları ile kanser vakaları çok sık görülmeye başladı.

Erken ergenlik görülüyor

Bir dostumuzun kızı vardı: çok fazla cibs yiyordu, 9 yaşında koltuk altı kılları ve memeleri büyümeye başladı.. Sebebi Hormonlu iyiecekler, etrafınıza bakın benzeri olayları göreceksiniz ,

Ergenlik belirtilerinin görülmesinde kızlar ve erkekler arasında farklar var. Sadece belirtiler açısından değil zamanlama olarak da kız ve erkek çocuklar arasında belirgin ayrılıklar bulunuyor. Kızlar ergenlik dönemine erkeklerden yaklaşık iki yıl önce giriyorlar. Kızların 10 yaşından, erkeklerin 12 yaşından itibaren ergenliğe adım attığı kabul ediliyor. Kızlarda meme büyümesi, erkeklerde cinsel organların büyümeye başlaması ile ergenlik başlıyor. Sebebi hormonlu yiyecekler..

Yine Uzman Doktorumuz: “Hormonlu gıdalar, erken ergenliğinin sebeplerinden sadece biri. Adet döneminden sonra kızlar ancak 5 – 6 cm boy atabildikleri için ciddi bir boy kısalığı sorunu ile karşı karşıya kalabilir. Uzun boylu baba yiğit nesil yok oluyor..

Hormonlu gıdaları nasıl anlarız?

Hormon takviyesi özellikle zamansız yetiştirilen ürünlerde çok fazla uygulanıyor. Bu nedenle, artık her mevsim her şeyi bulabiliyor olsak da, meyve ve sebzeleri normal zamanlarında tüketmeye çalışmalıyız.

Bazı sebzelerin tüketilmemesi gereken zaman aralıkları:

Domates: 15 Ekim – 5 Mayıs kadar yemeyin

Patlıcan: 15 Kasım – 15 Mayıs kadar yemeyin

Kabak: 1 Kasım – 15 Mayıs kadar yemeyin

Ayrıca meyve ve sebzeler bazı alışılmayan özellikleriyle de size hormon kullanılıp kullanılmadığını belli ederler.

Bunlara dikkat edin

- Domates çekirdeksiz, içi çok sulu ve boş

- Kabağın şekli bozuk ve çekirdeksiz

- Patlıcanın içi süngerimsi ve çekirdeksiz

- Biber aşırı büyük ve etli, çekirdek evi boş, etli kısmı sert

- Patates şekilsiz ve yumruları yapışık, içi kara,

- Karpuzun çekirdek yerleri boş, ise bu ürünler hormonlu demektir.

Özellikle kışın kızartma yaptığınız zaman: Patlıcan, Kabak, Biber , Domates, su olarak tavada eriyip kayıp olmaktadır..

Sağlıklı yaşamak için hormonsuz ürün yiyiniz..

Her ürünü mevsiminde yiyiniz.. Gezen tavuk ve köy tavuğu yiyiniz..

Sağlıklı günler diliyorum..