Anatomi uygulama salonundaki kursun açılış konuşmasını yapan SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, üniversitelerinde bu tür bir kursun düzenlenmesinden memnuniyet duyduklarını söyledi.

Prof. Dr. Sınav, böyle bir kursun ilk kez düzenlendiğini belirterek, “SANKO Üniversitesi olarak böyle kursun ilk kez düzenleniyor olmasından gurur duyuyoruz. Çünkü eğitime verdiğimiz değer kadar, bilim ve sağlık çalışmalarına da katkımız olsun istiyoruz. Zor şartlar altından görev yapan Suriye’den gelen katılımcılara faydalı bir kurs olmasını temenni ederim” dedi.



Konusunda uzman Türk ve yabancı 11 eğitimci tarafından düzenlenen kursa, Suriye’de 20 farklı hastanede görev yapan toplam 32 kursiyer katıldı. Farklı cerrahi branşlarda görev yapan katılımcılara, savaş, çatışma ve afetlerde yaralanan hastalara uygulanması gereken cerrahi yöntemlerle ilgili kapsamlı bir eğitim verildi. Kursun içeriğinin kapsamının geniş tutulması, kursiyerlere her türlü cerrahi vakaya müdahale edebilmeleri imkanını sağladı.



SANKO Üniversitesi’nde gerçekleştirilen kursta, teorik eğitimlerin yanında kadavra, piyes ve anatomik modeller üzerinde pratik uygulamalar da yapıldı.

Kursu başarıyla tamamlayan cerrahlara törenle sertifikaları takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi