SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Arzu Tuna, “Hemşirelik toplumda en eski,  en temel mesleklerden biridir. Hemşireler, doğumdan yaşamın sonuna kadar insana bakım verir, sağlıklı bireyleri hastalıklardan korur, bozulan sağlığı iyileştirmeyi, rehabilite etmeyi hedefler” dedi.

“Hemşireler, bireyin eşsizliğine ve benzersizliğine inanır” diyen Doç. Dr. Tuna, hemşirelerin insanın sadece fizyolojik gereksinimlerini değil, sosyal, psikolojik durumlarını da düşündüğünü ve bireysel bakımla halka hizmet ettiklerini kaydetti.

Hemşirelerin bireyden, aileye ve topluma ideal sağlık hizmetini sağlamak için kanıta dayalı bilgileri aradığını ve insanların yaşam kalitesini artırmayı hedeflediğini anlatan Doç. Dr. Tuna, şöyle devam etti:

“Bu hedeflerin merkezinde olmak adına, SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü olarak, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi, Ameliyathane ve Cerrahi Hastalıklar Hemşireleri Derneği, 3Teks Firması işbirliği ile SANKO Üniversitesi Hemşirelik Günlerini 9-10 Mayıs 2016 tarihinde Hemşirelik Haftası Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirmeyi planlıyoruz.”



Doç. Dr. Tuna, İç Hastalıkları ve Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dallarındaki öğretim üyelerinin Türkiye’nin farklı illerinden Gaziantep’e gelerek “Hemşirelik Bakımındaki Güncel Yaklaşımları” konusunu hem hemşirelere, hem de hemşire öğrencilerle paylaşacaklarını bildirdi.

“Hemşireler her zaman her yerde yaşamı duyar” diyen Doç. Dr. Tuna,  hemşirelerin sağlık hizmetlerinde değişim yapmak ve insan ömrünü uzatmak için, insanların yaşam gereksinimlerini önemsediğini ve bakım kalitesini arttırmak istediğini anımsattı.

Uluslararası Hemşirelik Birliği’nin (ICN) 2016 yılı hemşirelik temasında da “Hemşireler Değişim İçin Bir Güç: Sağlık Sisteminin Dayanıklılığını Geliştirmede” vurgusu yaptığına dikkati çeken Doç. Dr. Tuna, bu temadan da güç alarak hemşirelik bakım planlarını güncellemek ve hemşirelik hizmetlerinin dayanıklılığını geliştirmek için tüm meslektaşlarını Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’ne beklediklerini de sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi