Sağlık Tesislerinde engelli bireylere yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr.Dr. Semih Yancar yaptığı açıklamada:

“Türkiye’de Engelli Bireyler İçin Ulaşılabilirlik Mevzuatı gereğince Genel Sekreterliğimiz ve bağlı sağlık tesislerimizde hizmet veren-alan engelli personel ve vatandaşlarımızın hizmete kolay erişiminin sağlanabilmesi için her özür grubuna hitap edecek çalışmalar yaklaşık 176 Bin TL yatırım bedeli yapılmıştır. Kamu hastanelerinde, engelli vatandaşların sağlık hizmetlerinden daha kolay ve kimseye ihtiyaç duymadan yararlanmalarını sağlamak için revizyon çalışmaları yapıyoruz. Amacımız tüm hastanelerimizde engelli vatandaşlarımıza ergonomik ortamlar yaratmak ve toplumda farkındalık oluşturmaktır, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.



Yancar açıklamalarının devamında ''Hastanelerimizde engelli vatandaşların karşılaşacakları problemleri ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar arasında; görme engelliler için hissedilebilir yüzey ve braille alfabesi ile yapılmış kat yerleşim planı, asansörde braille alfabesi, ortopedik engelliler ve yaşlılar için rampa, yardıma ihtiyacı olanlar için engelli yardım kulesi, engelliler için özel oda, özel banyo, özel lavabo, bütün yerlere engelsiz ulaşım, otopark, engelli danışma masası bulunmaktadır. Ayrıca, ihtiyaç halinde personel refakati, işaret dili eğitimi almış sağlık personeli ve sunduğumuz hizmette gösterdiğimiz güler yüz çalışmalarımızın önemli bir parçasıdır'' dedi.


Editör: Haber Merkezi