Dulkadiroğlu Belediye Başkanlığı ile Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Hastaları Derneği, vatandaşları böbrek hastalığı ve organ bağışı ile ilgili bilgilendirme projesi kapsamında, Trabzon caddesi üzerinde bulunan Özel İdare iş merkezi önünde stant açarak vatandaşları böbrek hastalığı ve organ bağışı ile alakalı bilgilendirdiler.

Açılışa Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, İl Sağlık Müdürü İlker Çitil, Saçaklızade kültür, eğitim ve yardımlaşma vakfı başkanı Ali Demirdögen, Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Hastaları Derneği başkanı Hanifi Çöplü ve vatandaşlar katıldılar.

Kur’an’ı Kerim okunarak başlanılan programda bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü İlker Çitil; “Organ bağışında bulunacak kişilerin; 1979 tarih ve 2238 sayılı yasa gereği 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Bağışçılar akciğer, karaciğer, böbrek, kalp, kalp kapağı, kemik, kıkırdak gibi birçok organını bağışlayabilmektedir. Ülkemizde 58.667, İlimizde ise 688 kronik böbrek yetmezliği hastası, diyaliz cihazlarına bağlı olarak yaşamını sürdürmektedir, Kalp ve Karaciğer nakli bekleyen hastalar böbrek hastaları kadar şanslı değiller, eğer bu hastalara uygun nakil yapılması ise kısa zamanda hayatların kaybetmektedirler.” dedi.  


Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay yaptığı konuşmada; “Aşılması güç ama imkansız olmayan böbrek hastalığı gibi bir engelle mücadele eden insanlarımızın yaşadıkları sorunlar konusunda bilgi sahibi olarak, üretebileceğimiz her tür artı değeri sunmaya çalışıyoruz, belediye olarak bu tür organizasyonların içerisinde bulunmaya özen gösteriyoruz, bu yolda harcanan emeğin kutsiyetine inanıyor ve el ele vermenin önemli olduğunu biliyor ve bu yönde hareket etmeye gayret gösteriyoruz” dedi.

Ayrıca stant açılışı sonrası, gelen vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.          



Editör: Haber Merkezi