Düzenlenen törene Milli Eğitim Müdürü M. Emin Akkurt, İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. M. Abid Başarıcı ve Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okul müdürleri katıldı.

Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. M. Abid Başarıcı, yaptığı konuşmasında; “protokol çerçevesinde okulların hijyeninin belli bir standarda yükseltilmesi konusunda çalışmalarımız sürmektedir. Bugün 26 okulumuz daha beyaz bayrak alacaktır. Çocuklarımızın sağlığı için hayata geçirilmiş bir proje olmasından dolayı büyük önem veriyoruz. Ayrıca “Beslenme Dostu Okul” projemiz de devam etmektedir. Siz değerli okul müdürlerimizin bu projemize de destek vereceğine inanıyorum.” dedi.


Milli Eğitim Müdürü M. Emin Akkurt konuşmasında; “Temiz okul, sağlıklı okul kampanyası devam ediyor. Bugünde 26 okulumuza daha Beyaz Bayrak veriyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı ve hijyenik ortamlarda büyüyüp gelişmeleri çok büyük önem teşkil ediyor. Okullarımızı fiziki olarak oluştururken sağlık ve hijyene önem veriyoruz. Yeni okullarımız proje ile belirlenen kriterlerin çok çok üzerinde yapıldı. Onlarda eğitim öğretime başladıkları anda “Beyaz Bayrak” almaya hak kazanacaklardır. Böylesine önemli bir projeye gösterdikleri ilgiden dolayı okul müdürlerimizi tebrik ediyorum. Okullarımız tüm çalışanları ile bir ekip çalışması yaparak kurumlarını bu kriterlere uygun hale getiriyorlar. Emeği geçen herkese teşekkür eder, bayrak alan okullarımızı kutluyorum.” dedi.


Beyaz bayrak sertifikaları üzerinde bulunan tarihten itibaren iki (2) yıl geçerli olmaktadır. Okullarda her öğretim yılında en az bir kez denetim yapılmakta olup, şartları tutmayan okullara gerekirse uygun süre verilerek süre sonunda yeniden denetlenmekte, uygun olmayanların sertifikaları ve bayrakları iptal edilmektedir.









Editör: Haber Merkezi