Ak Parti Grup Başkanvekili Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, CHP'li Haluk Koç’un devlet görevlilerinin yakınlarının torpil sonucu iş bulduğunu iddia ettiği açıklamalarına cevap verdi.

Ünal, yayınladığı yazılı basın bildirisinde şu açıklamalarda bulundu: “Son günlerde CHP Sözcüsü Haluk Koç’un  gerçeği yansıtmayan ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik açıklamaları basın yayın organlarında yer almaktadır.

Paralel yapı tarafından eline tutuşturulan bilgileri hiçbir araştırmaya tabi tutmadan, insanların kişilik haklarını ve emeklerini rencide edici şekilde açıklaması  son derece ahlak dışıdır.

Bu gerçek dışı açıklamalar içerisinde yer alan aileme ilişkin bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu sebeple açıklama yapma zarureti doğmuştur.

Söz konusu açıklamada sınavsız atananlar ve memurlukta torpille yükselenler başlığı altında kardeşim Mehmet Menderes Ünal’ın  Biruni Üniversitesi İdari Direktörlüğü yaptığı iddia edilmiştir. Mehmet Menderes Ünal 26 yıl şerefiyle görev yaptığı Emniyet Genel Müdürlüğündeki memuriyetinden iki yıl önce emekli olmuştur. Bir özel sektör kurumu olan Biruni Üniversitesinde çalışmaya başlamıştır. Bu üniversite devlet kurumu değildir. Mehmet Menderes Ünal burada memur olarak çalışmamaktadır. Bir yükselme ya da sınavsız memuriyet söz konusu değildir.

Mehmet  İlker Ünal ise uzun yıllar Milli Eğitim Bakanlığında onuruyla çeşitli kademelerde yöneticilik görevi yapmış ve 2012 yılında herhangi bir torpil söz konusu olmadan tamamen ilgili Bakanın takdiri ile Sağlık Bakan Müşaviri olarak atanmıştır. Bu atamada herhangi bir gayri ahlaki veya gayri kanuni durum olmadığı gibi, şahsımın da hiçbir şekilde dahli söz konusu olmamıştır.

Geçmişte devlet kadrolarını fütursuzca kendi yakınları ve yandaşları ile dolduran ve bunu gururla anlatmaktan imtina etmeyen Bakanlara sahip bir Partinin sözcüsünün paralel yapının eline tutuşturduğu belgelerle gerçeği tahrif etmesi bizi şaşırtmamıştır. Toplum yararına politikalar üretemeyen CHP’nin kişileri rencide edici iftiralar üretmekte son derece becerikli olduğu görülmektedir.

Bu hususu kamuoyunun takdirine saygıyla sunarım.”

Editör: Haber Merkezi