Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Afşin Elbistan Termik Santrali’nde yaşanan özelleştirme ve personel sorunlarının hem bölgede yaşayan vatandaşları, hem de çalışanları tedirgin ettiğini söyledi.

Yaşanan sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dile getiren MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Afşin Elbistan Termik Santrali’nin bazı bölümlerinin özelleştirilmesi ve bazı bölümlerine de 219 kişinin alınmasının söz konusu olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

“Afşin Elbistan termik Santrali’nin bazı bölümlerinin özelleştirilmesi söz konusudur. Bu özelleştirme orada yaşayan vatandaşlarımızı, orada çalışan personelimizi ve orada çalışan işçilerimizi rahatsız etmektedir. Bölgede çok büyük tedirginlik söz konusudur.

Orada yaşayan vatandaşlarımız özelleştirme konusunda yaşanan gelişmeleri merakla takip etmektedir. Ayrıca bu işletmeye alınacak olan 219 kişi için yaklaşık 7000-7500 kişi müracaat etmiştir. Yarısından fazlası yazılı sınavı kazanmıştır. Sözlü sınavın olup olmayacağı, işe başlayıp başlayamayacakları konusunda tereddüt yaşamaktadır.

İlgili bakanlıklardan ricamız, bu iki konunun da gün ışığına çıkarılması ve bölge halkının rahatlatılmasıdır. Bu konuda gerekli açıklamaları yapılmasını istiyoruz.

Afşin Elbistan Termik Santrali’nin özelleştirmesine başından beri karşıyız. Burada özelleştirme yapılmasın. Ayrıca burada çalışacak personel bölge halkından seçilsin. Çünkü Afşin Elbistan Termik Santrali’nden kaynaklanan kirliliğe burada yaşayan vatandaşlarımız maruz kalmaktadır”

Editör: Haber Merkezi