Kahramanmaraş il yönetimi ile gündemde bulunan konuları dile getirmek için basın toplantısı düzenleyen Esat Şengül, toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını cevapladı..

     CHP İl Başkanı Esat Şengül: “ Bakın daha dün gibi tamamını hatırlıyorum ve ben o olayların içinde yaşamış biriyim.. 19-26 aralık tarihleri arasında devam eden olaylar, öyle yazıldığı çizildiği gibi Alevi- Sünni meselesi değildi..

     Ben o gün esnaf dım, basın mensubu içinde yaşı bizden büyük ağabeylerimiz var onlarda iyi bilirler.. o gün çıkan olaylar alevi Sünni olayları değildi.. Bugünkü gibi o zaman ki pareler yapının – emperyalist güçlerin Türkiye deki hükümeti yıkmak için çıkardığı olaylardı.

     Kanlı oyun sadece Kahramanmaraş’ta değil, Çorum da, Sivas’da Mememen de, İstanbul da bir çok yerde oynandı Kahramanmaraş’ta biraz daha kanlı oldu..biz bunu hep beraber gördük yaşadık.. o günleri bir daha Allah bizlere göstermesin..

     Biz bunu bilen biriyiz, o gün kü hükümeti düşürmek için yapılan bir oyundu.. biz bunu iyi biliyoruz, Kahramanmaraş’ta Alevi- Sünni kavgası hiçbir zaman için olmamıştır..

     Kanlı Maraş oyunu ile fitili ateşlediler.. cahil gençlerde alet olunca sonuç bu noktaya geldi.. bu olayların arkasında Pareler yapı var.. 95 yıldır da hiç eksik olmadı,” dedi.

     Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer’e buradan sesleniyorum.. CHP- MHP-Ak Parti 21 Aralık 2014 Pazar günü anma etkinliğini birlikte yapalım, Sivil toplum kuruluşları ile birlikte yapalım, Valimiz bizi bir araya toplasın kendisinin başkanlığında biz yapalım.. biz kardeşiz.. bizlere kanlı oyunu kimin oynadığını, iyi biliyoruz,” dedi.

    PARELER YAPI HEP VAR OLMUŞTUR

    CHP Kahramanmaraş İl başkanı Esat Şengül,” Bakın Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bugün kadar pareler yapı hep var olmuştur.. Beğenmediği hükümeti yıkmak için böyle oyunlar ile olay çıkarak istemediği hükümeti indirip yerine yeni hükümet kendi istediği hükümeti kurdurmuştur..

    Batı emperyalist güçler hep şunu söylediler: İstediğimiz hükümet gider, yerine bizim istediğimiz gelir.. biz hükümeti indirmesini biliriz.. kanlı oyunlar..

    Ben Maraş olaylarının içinde yaşadım, o zaman da CHP’li bir esnaf dım, bugünde öyle, olayı çıkaranları bizim yaş ve üzeri herkes bilir, buraya gelen militan Piyango satıcıları idi.. sonra olayı Alevi-Sünni çatışmasına çektiler hiçbir alakası yok, öyle yazıldı öyle çizildi ama doğru değil, biz Maraş’ta alevi- Sünni iç içe yaşıyoruz.. aramızda ayrı – gayri yok.. dün olduğu gibi bugünde birlikte yaşıyoruz.. bunu göstermeni en güzel yolu da Kahramanmaraş’ta anma etkinliliğini birlikte yapmamızdır.. 1978 bugün mahkeme edemeyiz,,

    CHP – MHP,Ak Parti ve diğer partilerimiz, sivil toplum kuruluşları başkanlarımızla birlikte kardeş olduğumuzu göstererek anma törenini birlikte yapalım..

    Biz CHP den bir genel başkan yardımcısı getirmek için çalışıyoruz diğer partilerimizde getirsin birlikte Emperyalist güçlere karşı güç gösterisi yapalım.. bu dava da burada kapansın her yıl 17 aralık veya bilmem kaç aralık gerilimi yaşamayalım,” dedi.

    

     

Editör: Haber Merkezi