CHP Genel Başkan Yardımcısı Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, düzenlediği basın toplantısında 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçiminde tekrar Kahramanmaraş’tan milletvekili aday adayı olduğunu söyledi.

Öztunç, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kurmuş olduğu koordinasyon merkezi çadırında İl Başkanı Esat Şengül ve Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş ile birlikte basın toplantısı gerçekleştirdi.

Öztunç, ’’Huzurunuzda tüm hemşerilerime milletvekili aday adaylığımı ilan ediyorum. Bu seçimlerde Kahramanmaraş’ta bir 5 yıl daha milletvekilliğine adayım. Bunu açıklamak istedim. Bütün siyasi partilere ve adaylara başarılar diliyorum.

Benin karşıma Bakan çıkaracaklarmış. Olsun bakan aday olsun. Bakan burayı Kahramanmaraş’ı bilmez. Ben her ilçeyi karış karış bilirim. Çünkü ben hep buradaydım ’’ dedi.

Öztunç, ’’Hepimiz beraberiz ve birlikte sıkıntıları aşmaya çalışıyoruz. Ama bir yandan da hayat devam ediyor. Seçim sürecine girildi. Siyasi partiler hızlı bir şekilde adaylıklarına ilişkin çalışma yapıyorlar. Kahramanmaraş’ta Cumhuriyet Halk Partisi’ne hiç olmadığı kadar ilgi var. Kahramanmaraş’a benimle birlikte 33 arkadaşımız milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu. Şahsımla ilgili uzunca süredir her türlü dedikodular yapılıyordu. Ali Öztunç nereden aday olacak? Maraş’tan mı, İzmir’den mi, İstanbul’dan mı, diyorlardı. Ben hep söylüyordum. Arkadaşlar Kahramanmaraş’tan aday olacağım diyordum. Ama başka şehirlerden de beklenti vardı. Netice olarak geldiğimiz noktada Kahramanmaraş’tan milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundum. 5 yıldır şehrin milletvekiliyim. Hemşerilerime hizmet etmeye çalışıyorum. Gücüm yettiği, elimden geldiği kadar hemşerilerime hizmet etmeye, destek olmaya çalıştım çalışıyorum. Gün geldi köyün sorunlarını dile getirdik, gün geldi memleketin sorunlarını dile getirdik. Hastane de yaşanana sorunları anlattık, afetlerden kaynaklı sorunlara çözüm bulmaya çalıştık. Zaman zaman siyasi tartışmalar yaşandı. Zaman zaman sertleştik. Zaman zaman keyifli güzel anlar yaşadık hep birlikte. Ama acısıyla tatlısıyla 5 yılı geride bıraktık ve 5 yıldır anlımızın akıyla görevimizi yerine getirdik. Bir 5 yıla daha talibiz.

13. CUMHURBAŞKANI’NIN KEMAL KILIÇDAROĞLU OLACAĞINI GÖRÜYORUZ

Partimin iktidara geldiğini görüyorum. Türkiye geneli anketlerde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, 13. Cumhurbaşkanı’nın Millet İttifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu olacağını görüyoruz. Bütün anketler böyle sonuç veriyor. Kahramanmaraş’ta ki anketler de, 2 gün önce de ben yaptırdım. Şahsıma da partime de yüksek bir ilginin olduğunu da biliyorum. Bu dönem 33 aday adayı arkadaşımızla birlikte belki önümüzdeki süreçte 1-2 aday adayı arkadaşımız daha olabilir. Huzurunuzda tüm hemşerilerime milletvekili aday adaylığımı ilan ediyorum. Bu seçimlerde Kahramanmaraş’ta bir 5 yıl daha milletvekilliğine adayım. Bunu açıklamak istedim. Bütün siyasi partilere ve adaylara başarılar diliyorum. Bir demokratik yarış içerisine gireceğiz. İftira atmadan dedikodu yapmadan gerçeklerin üzerine bir kampanya olması gerekiyor. Benim kampanyam da depremin yaralarını yaşayan bir kardeşiniz olarak şaşalı bir şey yapmayacağım. Şov yapmayacağız. Geçmiş kampanyalarınız gibi, cafcaflı pankartlar, müzikler, otobüsler gibi bunları kullanmayacağım. Çünkü yasımız var. Çok cenazemiz oldu. Acı içindeyiz. Kahramanmaraş’ta sıkıntılar yaşıyoruz. Sıkıntılar yaşarken böyle bir kampanya yapmayı doğru bulmuyorum ve yapmayacağım. Kampanyam boyunca yapacaklarımı anlatacağım. Geçmişte yaptıklarımı söyleyeceğim. Çatışmaya da girmeyeceğim. Rakiplerimiz de bilsinler. Vatandaş bizim yaptıklarımızı bilsin. Yapacaklarımızı öğrensin ona göre değerlendirsin istiyorum.

13 BİN ÇADIR DAĞITTIK

Depremin yaralarını sarmak için Kahramanmaraş’a büyük destek lazım. Biz belediyelerimizle bu desteği veriyoruz. Özellikle Ankara Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyelerimiz ile hep birlikte el ele verdik. Yaraları sarıyoruz. Şu ana kadar 13 bin çadır dağıttık. Binlerce koli gıda çeşitli sosyal hayata yönelik imkânlar sağladık. Kahramanmaraş’ın Su Kanalizasyon İşleri KASKİ’ye yardımcı olarak ASKİ yapıyor. Pek çok köy ve İlçe de elimizden geleni yapıyoruz. Belediyelerimizle birlikte büyük hizmetler veriyoruz. Parti olarak hep beraber bizler yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz. Bu memleket bizim. Memleketi yeniden ayağa kaldırmak lazım. Bir kez daha bütün adaylara başarılar diliyorum. Belli ki AK Parti karşıma bakan çıkartacak. Hoş gelir sefa gelir. Kimi karşıma çıkartırlarsa çıkartsınlar. Ben sonucun iyi olacağını, güzel, hayırlı olacağını görüyorum. Hemşerilerime çağrım şudur: 5 yıldır atom karınca size hizmet ediyor. 5 yıldır atom karınca elinden geleni yapıyor. 5 yıldır size sahip çıkmaya çalıştı. Ey hemşerilerim şimdi görev sizde. Kendimi size emanet ediyorum. Beni iyice tanıdınız. İnşallah bu seçimlerde bana destek olursunuz. Çünkü 5 yıldır yanınızdayım. Kimse yokken vekiller Ankara’da yatarken başka yerlerde keyif sürerken Ali Öztunç sahadaydı. Arkadaşlarımla beraber 5 yıldır seçim varmış gibi alandayım, sahadayım. Bugün artık kendimi hemşerilerime teslim ediyorum. 50 gün sonra yapılacak olan 14 Mayıs’ta ki seçimlerde CHP’den aday adayı olarak huzurunuzdayım. Bir sürprizim olacak. Listeler açıklandığında, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Kahramanmaraş aday listesi görüldüğünde sürprizi herkes yaşayacak, görecek.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BU MEMLEKETİN BELEDİYESİ DEĞİL Mİ?

Nitekim dün bir video çıkmış. Hemen başladılar. Sayın Cumhurbaşkanı Kahramanmaraş’a gelecek diye Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu çadırları kaldırdılar. Bende videosu da görüntüsü de var. Paylaştık. Ankara Büyükşehir Belediyesi Bu memleketin belediyesi değil mi? Türkiye’nin başkentinin belediyesi. Güzergâhtaki çadırları kaldırıp yerine AFAD’ın çadırlarını verdiler, Tayyip Bey görmesin diye. Bende bunu ifşa ettim. Yerelde birilerinin zorlarına gitmiş. Hemen bir mizansene çevirmişler. Tayyip Bey’e bir adam çıkıp bir şeyler söylüyor. Bana gelmiş de ben çadır verecekmişim talimat vermişim. Sonra başka bir şeyler olmuş konteyner vs. Konteynırı kim kaybetmiş biz bulalım. Konteyner yok. Konteyner olsa kendi ilçe binamızı yapacağız. Binalarımız yıkıldı. Benim akrabalarım konteyner istiyor yok. Konteyner için talep var mı?  Var. Arayan binlerce insan var mı? Var. Hepsine bizde Konteyner yok, diyoruz. 13 bine yakın çadır dağıttık. Geldikçe de dağıtıyoruz. Çadır ihtiyaçlarını listeliyoruz, sıralıyoruz veriyoruz. Kendi imkânlarımızla eşten dosttan toplayarak veriyoruz. Mizansen baştan sona sitcom, ikinci Kabataş yalanı. Bu mizanseni amatörce yapmışlar. Profesyonel olsa böyle yapmazlar. Kim yaptıysa bu işi komik mizansen olmuş. Sosyal medyada ki yorumlara baktığınız zaman kimse inanmamış zaten. Bu tür şeylere yapmaya gerek yok’’ ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi