AK Parti Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi 1. Olağan Genel Kongresi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Partililerin yoğun ilgi gösterdiği kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kongreye katılan partililer ilçe Başkanı Ahmet Özdemir’e sloganlar atarak destek verirken Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek için sık sık tezahürat yaparak çalışmalarından memnun olduklarını ifade ettiler.

İlçe Başkanı Özdemir’in organizasyon için yoğun emek harcadığı gözlenirken Onikişubat Gençlik Kolları tarafından hazırlanan ‘Biz Osmanlı Torunuyuz Dava Bize Emanet’ şeklinde hem günümüz Türkçesi hem de Osmanlıca yazılı pankartın asılması son günlerde tartışılan Osmanlıca öğretilmesine destek olarak yorumlandı. Aynı zamanda kültür merkezi salonundaki sahnenin yanına özel olarak Basın Locası hazırlayan Özdemir, organizasyonu en ince detayına kadar takip ettiği izlenimini verdi.

AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Ahmet Özdemir: “Biz şiirin çocuklarıyız, biz siyasetimiz de dahil duygularımızı heyecanımızı içimizdeki enerjiyi ihtiraslarımızı tavırlarımızı aşklarımızı küçük mısralara sığdırırız onlarla anlatırız duygularımızı. Biz Maraşlıyız, biz şiirin çocuklarıyız” dedi.

128 MAHALLEYİ KARIŞ KARIŞ GEZDİK

Seçim döneminde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Özdemir şu şekilde konuştu: “ Yönetim kurulu üyelerim, mahalle teşkilatlarım mahalle başkanlarımı ile birlikte Onikişubat ilçesinin 128 mahallesini karış karış gezdik. Vatandaşın elini sıktık, samimiyetimizi gösterdik, davamızı anlattık, onlardan destek bekledik. Onlar samimiyetimize inandılar, onlar zaten bu davanın büyüğüne inanıyorlardı sadece bizi tanımıyorlardı. Bu inancın sonucunda 30 Mart yerel seçimlerinde yüzde 65 gibi çok yüksek bir oy oranıyla belediye başkanımızı seçtik. Teşkilatlar aslında biraz nefes almak istiyordu ama zaman yoktu onları durdurmadık. Sabah kalkın eşlerinizle vedalaşın çalışmaya devam dedik, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çalışmaya başladık. Bu süreçte de yeni aynı çalışma sistemiyle teşkilatlarımızı daha güçlendirerek daha enerji aşılayarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine başladık. Ve yüzde 81 oy oranıyla yine Kahramanmaraş’ın ve ilçemizin yüzünü ağartmayı başardık.”

TARİHİ BİR SÖZ VERİYORUM

Onikişubat’ın örnek lider bir ilçe olması için çalışacaklarını belirten Özdemir şöyle konuştu: “İnşallah elimizin yettiğince, gücümüz neye elverirse bundan sonra da AK Partinin yeni Türkiye vizyonunun ve Kahramanmaraş’ın yıldızının daha parlaması için dünyada söz sahibi lider bir ülke olması için Türkiye’de söz sahibi lider bir şehir olması için ilinde söz sahibi lider bir ilçe olması için elimizden geldiğince sonuna kadar mücadele vermeye devam edeceğiz. Bunu size tarihi bir söz olarak veriyorum.”

BU BAŞARI HANEFİ MAHÇİÇEK’İN DEĞİL


Onikişubat İlçe Belediyesinin başarılı çalışmalar yaptığını ifade eden Başkan Hanefi Mahçiçek: “ Allah için bakın bütün samimiyetimle söylüyorum, bu başarı Hanefi Mahçiçek’in değil bu başarı Milletvekillerimizin. Bu başarı bütün kademeleriyle il teşkilatımızın, bu başarı büyükşehir belediyemizin. Bu başarı bütün kademeleriyle kadın kollarımızın, bu başarı bütün kademeleriyle gençlik teşkilatımızın. Tabi ki bu başarı başta ilçe başkanımız Ahmet Bey olmak üzere Onikişubat ilçemizin bütün kademeleri. Bu başarı çalışma arkadaşlarımızın, belediye meclis üyelerimizin. Bu başarı bütün samimiyetimle söylüyorum gecesinin gündüzüne katan, ibadet aşkıyla çalışan Onikişubat belediyesinin çalışanlarının başarısı. İnşallah dedik ya, yeni Türkiye öyleyse bir de yeni Onikişubat olacak. ” şeklinde konuştu.

ÜLKE YANGIN YERİYDİ, HUZURA KAVUŞTU

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Türkiye elhamdülillah 12 yıldan beri yürüdüğü bu kutlu yolda bir refah ve huzur toplumu haline geldi. Artık bu alışılmış bir duruma dönüştü. Sanki insanlarımız bu ülke bundan 15 yıl önce de 20 yıl önce de böyle huzurlu refah toplumu halinde yaşıyordu, her şey güllük gülistanlıktı diyorlar. Ama bu ülke bundan 13 yıl önce 2001 ekonomik kriziyle bir gecede yüzde 50 fakirleşmiş, bundan 17 yıl önce üzerinden tanklar geçmiş bundan 20 yıl önce 94 kriziyle batma noktasına gelmiş bir ülkeydi. AK Parti 3 Kasım 2002’de ak kadrolarıyla görevi devraldığında ülke adeta yangın yeriydi. İnsanlarımız geleceğe dair ümitlerini kaybetmişlerdi büyük bir yeis ve kaos hakimdi. Ama ak kadrolar Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu ülkede 12 yılda büyük bir devrimi gerçekleştirdi ve bu günkü huzurlu demokratik refah toplumunu refah Türkiye’sini inşa ettiler.  İşte o büyük reisten görevi devralan Sayın Başbakan’ımız Ahmet Davutoğlu da yeni Türkiye’yi Cumhurbaşkanımızın manevi önderliğinde ak kadrolarla birlikte güçlü Türkiye’yi, büyük Türkiye’yi hep birlikte inşa edecekler.” 

ÜLKEDE DEVRİM NİTELİĞİNDE HİZMETLER YAPILDI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç programda yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Tüm badirelere, tüm engellemelere rağmen bu günlere geldik. Ülkede devrim niteliğinde hizmetler yapıldı her alanda devrim niteliğinde reformlar yapıldı. Ülkede bugün istikrar ve huzur ortamı temin edildi. Artık Türkiye’nin en güvenilir kurumlarından bir tanesi bu gün AK Parti’nin oluşturduğu bu siyasi istikrarla siyaset kurumu haline geldi. Bu kongrelerimiz de diğer siyasi partilere örnek olmakta, birlik ve beraberlik içinde geçmesi huzur içinde geçmesi bu Türk siyasetine yeni bir katkı.”

AK Parti Milletvekili Mehmet Sağlam şu şekilde konuştu: “ Bu yıl içerisinde partimizin olağan kongresi toplanarak partimizin genel başkanını değiştirdik. Kurucu genel başkanımız Cumhurbaşkanlığına seçildi arkasından genel başkanlık ve başbakanlık değişikliği oldu. Ama bütün bunlar bütün diğer kongrelerimizde olduğu gibi büyük bir olgunluk içerisinde büyük bir kurumlaşmış bir partinin örnek davranışı olarak ortaya çıktı. Bu gün Avrupa ve dünyada bile bu kadar olağan şartlar içerisinde teamüllere, medeniyetimizin getirdiği terbiyeye uygun olarak kongre yapan partiler çok az. Bütün ilçe kongrelerimizde bulundum aynı olgunluk, aynı terbiye bütün ilçe kongrelerimize hakim oldu. Bu gün en büyük ilçemizin de kongresi tamamlanacak.”



Sütçü İmam'ın milli mücadele döneminde düşmanlara sıktığı ilk kurşunla kurtuluş destanının ilk kıvılcımının ateşlendiğini ifade eden AK Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş konuşmasına şu şekilde devam etti: " o günden itibaren Kahramanmaraş sürekli olarak milli iradeye, kalkınmaya, demokratikleşmeye her zaman destek olmuş bir şehrimiz. Kahramanmaraş 2002 yılında yüzde 53,9 oy oranıyla AK Partiye destek verdi. 2007 yılına geldiğimizde bu desteğini daha da arttırarak yüzde 68'e çıkardı. 2001'e geldiğimiz zaman bu desteği biraz daha arttırarak yüzde 69,7'ye çıkarttı. İşte bu sürekli artan başarı grafiğinde şüphesiz siz değerli teşkilat mensuplarımızın çok büyük payı ve katkısı var. Peki, Kahramanmaraş desteğini burada bıraktı mı? Hayır! Tabi ki öyle değil. Kahramanmaraş 2007'de yaşanan 367 garabeti üzerine hemen seçime gidip seçimden sonra Cumhurbaşkanımızı seçtik ondan sonra hatırlarsınız bir oylama yaptık. Halk oylaması yapıldı ve halkın cumhurbaşkanını direk olarak seçmesinin önünü açtık. İşte o gün yaptığımız düzenleme o gün halk oyuna sunduğumuz bu anayasa değişikliği geldi geldi geldi ve bu yıl içerisinde uygulandı. İşte bu yıl içinde yaptığımız Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Kahramanmaraş yüzde 71,5 oy oranıyla en yüksek destek veren illerden oldu.

Kahramanmaraş sürekli milli iradeye, milli iradenin temsilcisi bu milletin yüreğinden, bağrından çıkmış olan Adalet ve Kalkınma Partisi hareketin hep destek olmuş ve desteğini de sürekli olarak arttırmış.”

Kahramanmaraş’ın Büyükşehir olmasından dolayı hizmetlerin daha güzel bir şekilde yapılacağını ifade eden Muş: “Şehir hakikaten güzel bir şehir ve Büyükşehir olması hasebiyle de inşallah planlaması, programlaması çok daha güzel olacak. Artık planlar tek elden Büyükşehir’in elinden çıkacak ve ona göre bir planlamayla bu güzel şehir çok daha güzel bir noktaya taşınacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş’un konuşmasından sonra İlçe Başkanı Ahmet Özdemir Muş’a Maraş işi oyma sandık hediye etti.

Konuşmaların ardında kongreye tek liste halinde giden mevcut ilçe Başkanı Ahmet Özdemir görevine dedi.

Editör: Haber Merkezi