İl binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, bunun bir bayrak yarışı olduğunu ve Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığı bayrağı kendisinden sonra gelecek Genel Başkana devredeceğini kaydetti.

Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görevi kendi kararıyla bıraktığını belirten Özdemir, Davutoğlu’nun üstün gayretler göstererek önemli başarılara imza attığını ve seçilecek Genel Başkanın da aynı çalışmaları sürdüreceğini aktardı.

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Partimiz 22 Mayıs Pazar günü Ankara Arena Spor Salonunda 2. Olağanüstü Büyük Kongresini yapacaktır. Genel Başkanımız, Başbakan’ımız Sayın Ahmet Davutoğlu AK Parti’nin Genel Başkanlığını yürüttüğü bu süreç içerisinde AK Parti’nin daha ileriye gitmesi, AK Parti’nin ilkelerinin daha çok pekişmesi, çeşitli politikalarımızın güncellenmesi için son derece önemli, son derece kıymetli çalışmalara imza atmıştır. Bu bir bayrak yarışıdır, Genel Başkanımız, Başbakan’ımız Sayın Ahmet Davutoğlu, kurucu Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığı bayrağı kendi kararıyla olağanüstü kongrede yeni Genel Başkanımıza devredecektir. Bu bayrak yarışının içerisinde Sayın Genel Başkanımız, Genel Başkan ve Başbakan olarak üstün gayretler göstermiştir. Önemli başarılara imza atmıştır. Bundan sonra da yeni kongrede seçilecek yeni genel başkanımı ve başbakanımız da aynı çalışmaları gayretle ve basiretle sürdürecektir.”

22 Mayıs’ta yapılacak ikinci olağanüstü kongrenin partiye ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen Özdemir: “AK Parti’nin Genel Başkanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanlığı son derece kıymetli makamlardır. Bu önemli makamların kıymetini ve değerini AK Parti kadroları çok iyi bilir. AK Parti Kongreleri her zaman demokrasi şöleni havasında geçmiştir ve yine bütün AK Parti teşkilatlarıyla birlikte kongremizin demokrasi şöleni havasında geçmesi için Ankara Arena’da olacağız.  Bu vesileyle kongremizin bütün AK Parti camiasına ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz, seçilecek olan Genel Başkanımızla birlikte, bu kutlu yürüyüşe edeceğiz.”

Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcı Sebük Tekin Alpaslan ve diğer İlçe Belediye Başkan yardımcıları ile il ve ilçe teşkilat Başkan ve üyeleri katıldılar...

 

 

Editör: Haber Merkezi