Seçimlerin ardından ilk ziyaretini Kahramanmaraş Kadın Girişiimciler Derneği’ne (KAGİD) gerçekleştiren AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Tuba Köksal; “Kadınlarımızla yapacak çok işimiz var” dedi.

KAGİD Başkanı Neşe Yıldızhan, ziyaretinden dolayı Milletvekili Köksal’a teşekkür ederek, dernek çalışmaları ve kadın girişimcilerin talepleri hakkında bilgiler aktardı.

Yıldızhan, deprem sonrası birçok kadın girişimcinin de iş yerini kaybettiğini, tekrar sil baştan başlamaları için özel desteklere ihtiyaç duyduklarını ifade ederek, özellikle KOSGEB Kredilerinde NACE Kodlarında uygulanan sınırlamaların kalkmasını ve kredi sağlayan bankaların daha esnek davranmaları gerektiğine dikkat çekti.

Her biri ayrı sektörlerde faaliyet gösteren dernek üyeleriyle de tek tek sohbet eden Köksal, kadınların sorunlarını dinledi, taleplerini ve çözüm önerilerini not aldı.

Depremin ardından Kahramanmaraş’ta kadınların ticaretten kopmamaları ve yeniden ayağa kalkmaları için her türlü gayreti ve desteği sürdüreceklerini belirten Köksal; “Kadınlarımızın her zaman yanında olacağız. Zor günler yaşıyoruz ama bu zor günleri de el ele vererek aşacağız. Kadınlarımız yapacak çok işimiz var. Sizlerle sık sık bir araya geleceğiz” dedi.

Hep birlikte çektirilen hatıra fotoğrafı ile ziyaret son buldu.

Editör: Haber Merkezi