Büyük Birlik Partisi Türkoğlu İlçe Başkanı Hasan Kızıldağ,  sosyal paylaşım sayfasında camii cemaatinin fotoğraflarını paylaşan Türkoğlu İlçe Belediye Başkanını eleştirerek, camilerin siyaset değil ibadet yeri olduğunu söyledi.

BBP Türkoğlu İlçe Başkanı Hasan Kızıldağ, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, haksızlık karşısında asla susmayacaklarını ifade ederek: “ Siyasi partililer yelpazesinin saf ve hormonsuz bir üyesi olan partimizin Türkoğlu ilçe teşkilatı olarak; göreve geldiğimiz tarihten bu yana kar-zarar hesabı yapmadan, dengeleri gütmeden, siyasi sonuca göre pozisyon almadan, bana ne demeden,mağdurun ve mazlumun sağına soluna bakıp da “kimse yok mu” dediği anlarda hep ‘’biz varız’’ dedik.

Rabbimizin bize verdiği kuvvet ve kudret dâhilinde her türlü mağduriyet alanı içinde çare olmaya ve çözüm üretmeye çalıştık. Hep “elimizde imkân olup da neleri yaptık, ya da neleri yapmadık” sorusunu kendimize sorduk.


Var da yapmadıysak bunu hesabını ilahi yargı gününde vereceğimiz bilinciyle davrandık. Dolayısıyla bugün ülkemizin ve ilçemizin içinde bulunduğu son duruma baktığımızda; milletimizin inancıyla alay edildiği, siyasi irade tarafından korku tüneline sokulan bürokratın, amirin, memurun, hatta halkın birçoğunun ellerinin ayaklarının bağlandığı, cesaretlerinin kırıldığı ve teslim alındığı bu zaman diliminde, korkmadan yutkunmadan, adanmışlığın gereği bu kötü ve çirkin gidişata “DUR BEN VARIM” diyebilecek bir cesaretle takatimiz ve ömrümüz yettiğince milletimizin milli refleksi olmaya devam edeceğiz. Haksızlık karşısında asla susan dilsiz şeytan olmayacağız” dedi.  

SON FOTOĞRAF ÇEKİMİ CAMİDE YAPILDI


Kızıldağ, konuşmasının devamında Türkoğlu Belediye Başkanına yüklenerek, şu ifadeleri kullandı: “Kısaca bu zorunlu olarak açıklama yapma ihtiyacı duyduğumuz meselenin özünde bundan bir süre önce “Başbakanımıza dokunmak ibadettir, başbakanımızın sözleri adeta sünnet niteliğindedir, Allah’ın tüm vasıflarını üzerinde bulunduran bir başbakanımız var, başbakanımızın çıktığı TV yi yere koymak günahtır, kazlıçeşme mitingine gitmek Cuma namazına gitmek gibidir…’’v.s. gibi şuursuzca söz sarf eden bir anlayışın bir benzerinin de ilçemizde cereyan etmesi vardır ki; bu da hiç şüphesiz AKP’li Türkoğlu Belediye Başkanının içinde bulunduğu hal ve takındığı çirkin tavırlardır.

Hatırlarsız geçtiğimiz günlerde ilçemizin sorunlarıyla ilgilenmediği, hizmet üretmediği ve bir saltanat sürme gayreti içerisinde olduğu için gerek basın yoluyla gerek şifaen yanına çözümünü de koyarak eleştirmiştim.

Bu zat-ı muhterem de bana; işinin sadece çöp toplamak ve mahalle aralarına kilit parke döşemek olduğunu söyledi.

Tabi bu bana söylenenle seçim öncesi bol keseden atılan hizmet nutuklarıyla uzaktan yakından alakası yoktur. Dolayısıyla zat-ı muhterem ilçeye olan ilgisizliğinin, basiretsizliğinin, hizmet üretemeyişinin üzerini örtmek ve vatandaşın beğenisini alma gayreti içerisine girerek insanlarımızın ibadet yapmak, İslamiyetin emir ve yasaklarını öğretmek ve bunlara uyulmasını sağlamak için kullanılan camide bir sabah namazı vaktinde cami cemaatinin fotoğrafını çekerek ‘’halkımızın sorunlarını dinliyoruz’’diye başlık atıp sosyal medyada paylaşması RİYAdan başka bir şey değildir.

Kaldı ki cami ve mescitlerde Müslümanlar eşitlik kaidesine tabidir. İbadet mahallerinde zengin-fakir, amir-memur, yöneten-yönetilen, güçlü-zayıf gibi hiçbir ayrımın söz konusu olmadığı gibi hiç kimsenin de makamının ve görevinin dünyeviliğiyle camilerimizin kutsal ve uhrevi atmosferini gölgelemeye hakkı yoktur, haddi de değildir. Eğer hakikaten halkımızın sorunları dinlenecekse sadece cami içerisindeki cemaatin değil, yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle uygun bir ortam hazırlanarak bütün halkın dinlenmesi sağlanır. Hem sabahları belediye önüne toplanan insanların derdine çare buldunuz da sıra emirle topladığınız cami cemaatine mi geldi?



Hem sizin sadece işiniz çöp toplamak ve parke döşemek değil miydi? Siz oraya çöplerinizi toplamaya mahallenize parke taşı döşemeye geldik demeye mi gittiniz? Bence camiye fotoğraf çektirmeye gideceğinize önce bir kamuoyu araştırması yaparak halkın nazarındaki sempati alanınızın ölçümünü yapın. Eğer bunu yaparsanız hem halkı dinlemiş olursunuz hem de sorunlarını öğrenmiş olursunuz. Son olarak sizi samimi olmaya davet ediyorum. “

Daha sonra basın mensuplarının sorunlarını cevaplandıran Kızıldağ’ın düzenlediği basın toplantısında BBP Kahramanmaraş İl Başkanı Hayati Bakdur ve Teşkilat Başkanı Ahmet Üzüm’de kendisine eşlik etti.

 

Editör: Haber Merkezi