Türkiye 14 Mayıs’ta sandık başına gidecek, yeni dönem Cumhurbaşkanı ve Milletvekillerini seçecek. Kahramanmaraş ise asrın felaketi olarak nitelendirilen depremin ardından yaralarını saracak milletvekillerini arıyor. Seçim heyecanı depremin gölgesinde kalırken siyasi partilerde aday adaylık başvuruları devam ediyor.

2019 Yerel Seçimlerinde Onikişubat Belediye Meclis Üyeliğine seçilen Veteriner Hekim Eray Şenay da bu gün sosyal medya hesabından, 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan milletvekili seçimlerinde aday aday olmak için meclis üyeliği görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Şenay, yaptığı paylaşımda; “14 Mayıs tarihinde yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinde Ak partiden aday adayı olmak için Onikişubat Belediyesi Meclis Üyeliği görevimden bugün itibari ile istifa etmiş bulunmaktayım. Allah utandırmasın.” İfdelerini kullandı.

Aynı zaman Şenay’ın bugün 28. Dönem AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili aday adaylığı için başvuru yaptığı bilgisi de geldi.

Kahramanmaraş kamuoyunun yakında tanıdığı sevilen iş insanı Veteriner Hekim Eray Şenay’ın milletvekili seçildiği takdirde başarılı olacağına inanılıyor.

ERAY ŞENAY KİMDİR?

1964 Yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kahramanmaraş’ta, Lisans ve Yüksek Lisans Eğitimini Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde yaptı. Vatani görevini 201. Dönem ATGM olarak yaptı.

1994 -2001 DYP İlçe ve İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve teşkilat Başkanlığı, 2008-2009 DP Merkez İlçe Başkanlığı, 2012 yılından bu yana AK Parti Üyesi olan Şenay, 2018 Yılı Genel Seçimlerinde Ak Parti Milletvekili Aday Adayı olmuştu.

1990-2008 Yılları arası Veteriner Hekimler Merkez Konseyi Kahramanmaraş Temsilcisi, 1996-1998 yıllarında Kahramanmarasspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi, 2008 – Kahramanmaraş Veteriner Hekimler Odası Kurucu Başkanı, 2010 -2012 yıllarında Kahramanmaraş Veteriner Hekimler Odası Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Halen Şenay Süt ve Süt Ürünleri – Hünkar Hayvancılık ve Mavi Çatı Ltd. Şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmakta.

2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti’den Onikişubat Belediyesi Meclis Üyeliğine seçildi.

İyi derecede İngilizce ve İtalyanca bilen Şenay, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi