Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk olayının yüz yılın utanç verici bir yaşanmış olayı olduğunu belirterek, “Türk Milleti bunları haketmedi. Bunu yaşatanlar Türk adaleti önünde gün gelecek hesap verecekler bundan hiç kimsenin endişesi olmasın.” dedi.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili ve 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk komisyonu üyesi olan Mesut Dedeoğlu, TBMM’de rüşvet ve yolsuzluk olaylarının yıl dönümünde bir basın toplantısı düzenledi. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, yapmış olduğu basın toplantısında 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk olaylarının ardından Türkiye’de AKP iktidarı tarafından korku ve sindirme imparatorluğu kurulduğuna işaret ederek, özlerini şöyle sürdürdü:

“Bürokratlar, işadamları acaba şöyle bir hükümetin aleyhinde bir tavır sergilesek nasıl bir ceza alırız? Nasıl bir tepkiyle karşılaşırız? Düşüncesine girmişlerdir. Herkes bir köşeye sindirmiştir.  Türk halkının üzerinde baskı kurulmuştur.

Herkes bugün cep telefonuyla eşiyle-dostuyla konuşmaktan imtina etmeye başlamıştır. Bir odanın içinde üç-beş kişi özellikle kamu kurumlarda konuşamaz hale geldi. Bunu kim bu hale getirdi? Mevcut AKP hükümeti getirdi.

Rüşvet ve yolsuzluk olaylarından sonra bir de inkar siyaseti başlamıştır. Konuşulanlar, telefon konuşmaları ve tapeler konusunda inkar siyaseti uygulanmıştır. Yeni bir yol haritası belirlemişlerdir. Rüşvet ve yolsuzluk olaylarıyla ilgili AKP hükümetinin baştan beri savunduğu bir şey vardı: Neydi bu? “bir darbe” deniliyordu. Bunu asla ve asla kabul etmek mümkün değildir.

Hükümet tarafından darbe yapılmıştır. Kime karşı? Hukuka karşı. Nasıl yapılmıştır? Mevcut fezlekeleri hazırlayan savcılara karşı yapılmıştır. Onlar görevden alınmıştır. İkinci darbe emniyet güçlerine karşı yapılmıştır. Nasıl yapılmıştır bu darbe? 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk olaylarıyla ilgili dosyaları hazırlayan Binlerce emniyet görevlisinin yerleri değiştirilmiştir.

Görevlerini yerine getiren bu emniyet görevlilerinin bazıları yargılanırken bazıları da hapse atılmışlardır. Haksız yere.  Bu hükümetin yapmış olduğu üçüncü sivil darbe de basına karşı yapılmıştır. Basına yayın yasağı getirilmiştir. Bu da sivil bir darbedir. AKP demokrasiden bahsediyor.

Demokrasi nerde? İleri demokrasiden bahsediyorlar. İleri demokrasi nerde? Sağlıksız çalışan komisyonun süresi 5 Ocak 2015 tarihinde sona erecek. Komisyonun çalışmaları ve dinlenmesi gereken kişilerle ilgili dilekçelerimiz var.

Sonuç itibariyle 17-25 Aralık olayları yüz yılın utanç verici bir yaşanmış olaylarıdır. Türk Milleti bunları hakketmedi. Bunu yaşatanlar Türk adaleti önünde gün gelecek hesap verecekler bundan hiç kimsenin endişesi olmasın.” 

Editör: Haber Merkezi