Mütevazi ve sakin kişiliğiyle tanınan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Eğitimci Mehmet Bağlar, Pazarcık İlçesine bağlı Emiroğlu Mahalle ziyaretinde yetkililere sert tepki gösterdi. Bağlar, konteyner kentin yanına açılan çukurun köylüler tarafından kapatılması gerektiğini söyleyen Pazarcık kaymakamına sert tepki göstererek her şeyini kaybetmiş bu insanlara böylesine bir dayatmanın yapılmasının asla kabul edilemez olduğunu belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Mehmet Bağlar, sokak sokak; cadde cadde Kahramanmaraş’ın tüm mahallelerini gezmeye ve vatandaşların sıkıntılarını dinlemeye devam ediyor. Bu süreçte 6 Şubat tarihinde yaşanan 7,7 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Pazarcık’taki kırsal mahalleleri gezerek vatandaşlarla bir araya gelen Bağlar, deprem sürecinden itibaren insanların tüm sorun ve istekleri ile yakından ilgileniyor.

Pazarcık’ın Kümeevler (Emiroğlu) mahallesine kurulan konteyner kentin hemen 5 metre altında bulunan fosseptik çukurundan çıkan pis koku vatandaşları rahatsız ederken, Pazarcık ilçesinin kaymakamı tarafından çukurun vatandaşlar tarafından kendi imkânları ile kapatılması gerektiğini söylemesi üzerine bu durum vatandaşlar tarafından sert tepki ile karşılandı.

Yaşanan durum üzerine bölgeye giden CHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Bağlar, mahalle sakinleri ile yaptığı görüşme esnasında “Yani biz bura ile ilgili Kaymakam beyle gerekli görüşmeleri yapacağız. Devletin işi vatandaşa gelip de ‘kendi imkanınız ile burayı kapatın demek’ değildir. Devlet gerekli çalışmaları yapacak, devlet üzerine düşen sorumluluğu yapacak. Bu açık çukura yarın bir çocuk düşse bunun hesabını kim verecek. Zaten yeteri kadar canlarımız yanmış, yanmaya devam mı etsin. Devletimizde sıkıntı yok, sıkıntı hükümette. İnşallah bu hükümet gidecek, devlet de sorumluluğunu yerine getirecek.” Dedi.

Gittiği her bölgede vatandaşların sorunlarını gündeme getiren CHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Mehmet Bağlar, sorunların çözüme kavuşuncaya kadar takipçisi olacağını da sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi