CHP Genel Başkan Yardımcısı Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’un sosyal medya hesabından hızlı tren projesi ile ilgili yaptığı paylaşımla başlayan siyasi kavga AK Parti’nin yalancı ithamı ile daha da alevlendi. CHP İl Başkanı Esat Şengül, bugün düzenlediği basın toplantısında AK Parti Milletvekillerine meydan okudu: “Millete kim yalan söylüyor? Yüreğiniz varsa Milletvekilimiz Ali Öztunç’la, AKP Milletvekili canlı yayında halkın karşısına çıksınlar. Hodri meydan!” dedi.

Şengün, parti binasında yaptığı basın toplantısında açıklamasına, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırılarını kınayarak başladı.  

Şengül, “Yaklaşık bir 10 gündür Ermenistan'ın Azerbaycan ağı saldırgan bir tutumunu maalesef görmekteyiz ve bu saldırganlık öyle ki dün itibarıyla da sivil vatandaşları hedef almıştır. Dolayısı Ermenistan'ın bu saldırgan tutumunu şiddetle kınıyoruz ve kardeş Azerbaycan halkının yanında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz” dedi.

Hızlı tren tartışmasına dair Şengül; “İki gündür bir hızlı tren tartışması gerek sosyal medyada gerek yazılı ve görsel basında üzülerek takip etmekteyiz. Kentin hangi bir sorunu gündeme taşınsa, sorun çözülsün diye kazanan Kahramanmaraş olsun şiarıyla gece gündüz demeden çalışan Sayın Milletvekilimiz Ali Öztunç’a çirkin saldırılar olduğunu gözlemlemekteyiz. Bizden aldığımız devlet terbiyesi ile ve parti terbiyesi gereğince üzerimize vazife olmayan konularla uğraşmayı haddimiz olarak görmüyoruz. Bu durum şehrin sorunlarını bilmediğimiz ya da savunma aldığımız anlamına gelmemelidir. Şehrin sorunlarını partizan bir tutum sergilemeden milletvekili gündeme taşır çözüme katkı sağlar çünkü seçilen vekil parti rozetini çıkarır milletin vekili olur.

Peki hızlı tren şehrimizden geçiyor mu geçmiyor mu? AK Parti eski bakan şimdiki Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan bir haritaya göre hızlı tren Kahramanmaraş'tan geçmiyor. Aksini iddia ediyorsa aksini iddia eden Sayın Başkan Lütfi Elvan çıksın açıklasın. Kahramanmaraş'tan şu şekilde geçiyor diye ifade etsin. Buna mukabil Adalet ve Kalkınma Partisi'nin değerli milletvekilleri bir yazı yayınlamışlar. Buna göre Kahramanmaraş'ta geçiyor. Ali Öztunç ‘yalan söylüyor’ diyor. Kahramanmaraş'tan asla geçmiyor. Sadece Nurdağı ile Türkoğlu arası bir ring kurulacağı söyleniyor. Bu rengin kurulması demek de hızlı trenin oraya gelecek anlamına gelmiyor.

“PEKİ AKSU ÇAYI KİRLİ DİYOR, BU DA MI YALAN?”

Kahramanmaraş'tan geçmediğini bir kez daha ifade etmek istiyorum. Şimdi bunun gündeme taşıdı diye Ali Öztunç yalancı seçmenlerine yalan söylediğini diyorsunuz öyle mi! Peki Aksu Çayı kirli diyor, bu da mı yalan. Termik santralda hava kirliliği yüzünden binlerce insan kanser hastalığına yakalanıyor,  Büyükkızılcık başta olmak üzere birçok köyde su akmıyor bu damı yalan. Kanalizasyon altyapısı yok. Bunlar da mı yalan? Size oy vermeyen köylerde çok çöp konteynır yok buda mı yalan, stadyum sözü verdiniz, köprülü kavşaklar vaat ettiğiniz bunlar ne oldu? Merak ediyoruz yeri geldiğinde paramız yok diyorsunuz. Belediyelerin çalışması paraya mukabil değil ki. Ne borçlu olmayan belediye bana gösterin.

AK Partili bir belediyeden devraldığı borçlardan söz ediyor. Hem borcu ödeyeceksiniz. Sayın Başkan gelin tüm bu sorunlara şöyle bir bakalım bu sorunları olan köylerde Ali Öztunç oy çıkmış size ne çıkmış bu istatistik çalışmasını yaptığımızda seçmenlere kim yalan söylüyor, kim vatandaşın sorunları ile yakından ilgileniyor ve çözüm bulmaya çalışıyor. Hep birlikte bunu görelim. Sayın Ali Öztunç'un nasıl bir milletvekili olduğunu tüm hemşerilerimiz de siz de çok iyi biliyorsunuz. Sizin derdiniz Ali Öztunç değil. Çünkü gündeme taşıdığı bazı konularda siz söyleyemediğiniz için gizliden diyorsunuz. Ali Öztunç ise benim size bir önerim var. Ali Öztunç ile istediğiniz kanalda istediğiniz modaratörle şehrin sorunlarına ilişkin oradan açık oturum yapın. Millet milletimizin takdirine bırakalım ama sıkıntıların olmadığını çok kıymetli vekilimiz Sayın Habibe Öcal dile getirmiş. CHP'nin çatılı bir çivisi bile yok diyor. Bu sözler bana çok tanıdık geliyor her fırsatta CHP'ye soruyorum. Yahu senin bu memlekette dikili bir ağacın mı var? CHP iktidarında ülke taş üstüne taş kondu mu? Bu ülkede diye devam eden ve benzeri cümleler artık herkes ezberledi ve kimse bunları yemiyor.

Neredeyse AK Parti'nin kuruluşunu bile CHP'ye bahane gösterecekler. Yani anlayacağınız tuz bile kokmuş geri düşünün. Şimdi gelelim CHP'nin çaktığı çivilere taş üstüne nasıl taş koydu. İcraatlarını saymakla bitmez ama biz bizi ilgilendiren icraatlara! Şu öncelikli hanımefendi Milletvekilimiz bugünkü vekilliğinizi kadına seçme ve seçilme hakkını tanınmasıyla CHP'ye borçludur.

CHP DÖNEMİNDE NELER YAPILDI?

Cumhuriyet Halk Partisi döneminde Cumhuriyet ilan edildi, Türk otomobil kurumu kuruldu, hilafet kaldırıldı, Tevhid-i Tedrisat öğretim birliği kabul edildi, öğretim İlköğretim zorunlu hale getirildi, devlet demiryolları kuruldu, İş Bankası, Halk Bankası ve Ziraat Bankası kuruldu, Danıştay kuruldu, ticaret ve sanayi odaları kanunu kabul edildi. Adana Mensucat fabrikası üretime başladı, Şeker fabrikaları, demir çelik sanayi kuruldu vs.

Ülkemizi çok zor ekonomik koşullarla karşı karşıya getirmiştir ülke ekonomik bir bunalım adeta boğuşur halde. Hiç kimse mutlu değil işsizlik hat safa da. Çiftçi mutsuz memur ay sonunu getiremiyor. Emeklide yerlerde, esnaflarımız siftahsız kepenk kapatıyor ya da yıl sonu görmeden dükkanı tamamen kapatıyor. Esnaflarımızın durumu ile ilgili müteakip dönem Hangi esnafımız ne durumda siz değerli basın mensuplarımız da ve hemşerilerimize paylaşacağız? Hakikaten çok zor bir dönem geçiriyoruz. İşsizlik almış başını gitmiş. Tüm Türkiye'de olduğu gibi bir sanayi kenti olan Kahramanmaraş'ta bile işsizlik verileri akıl alır boyutta değil. Bunlar da müteakip dönemlerindeki dönemlerde basın toplantıları da sizlerle paylaş benim söyleyeceklerim. Bundan ibaret hepinize teşekkür ediyorum.”

“ÜNAL ATEŞ DE ATEŞ PÜSKÜRDÜ”

CHP İl Başkanı Şengül’ün konuşmasının ardından söz alan CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş ise, şunları kaydetti:

“Değerli basın emekçileri hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. İki selam vardı birinde başkan Azerbaycan'a gönderdi bir diğer selam da ben bu pandemi sürecinde cansiperane çalışan başta sağlık çalışanları olmak üzere tüm kamu çalışanları ve basın emekçilerine göndermek istiyorum. Buradan onları saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Demokratik yapılarda iktidar ve muhalefet vardır. İktidar icraat yapar. Muhalefette olması gerekeni gösterir. Yani muhalefetin görevi eksiklik iktidara göstermek ve iktidarın bunu yapmasını sağlamaktır. Böyle işler iktidarın bundan rahatsızlık duymasını ben anlayabilmiş değilim. Cumhuriyet olarak bizim görevimiz bu halkın bize verdi. Muhalefet görevini en iyi şekilde yapmaktadır. Bu da şehrimizde özellikle akciğer konuları gündeme taşıyarak iktidarın göstermek bunları tamamlanmasını sağlamak olmaktadır. Sayın milletvekilimiz hızlı tren ile ilgili bir açıklama yaptı. Hepinizin malumu Geçmiş dönemde de bir gündeme gelmiş gibi o dönemde Sayın AK Parti milletvekilleri çıktılar. Hayır kesinlikle Kahramanmaraş'a gelecek dediler. 2014 yerel seçimlerinde seçimlerden önce bütün bilboardlara hızlı tren Kahramanmaraş'a geliyor. Kahramanmaraş Hayırlı olsun diye bastırdılar. Arkadaşlar bunu yapan kendileri o şehirde herhangi bir istasyonunun olmama o şehri girdiğinin göstergesi olamaz. Yani eğer o trenin o şehre girdiğini iddia ediyorsanız oradan geçtiğini iddia ediyorsanız burada bir istasyonunun olması gerekiyor. Bu Kural taşımacılığında sabit bir kuraldır var mı? Kahramanmaraş'ta birisi herhangi bir istasyon yok. Benim diyorlar işte Nurdağı'nda bir araya Maraş'tan bir hata ayrılacak taşımayla oraya götüreceğiz diyorlar. Ben buradan AK Partili milletvekillerini bir öneride bulunmak istiyorum. Bu dahiyane fikirlerinden sonra bir de ben yapayım. Yarın Kahramanmaraş Havalimanı da kapatalım. Hayırlı olsa doğru düzgün çalıştıramıyoruz. Gaziantep'e bir servis koyayım renk koyun buradan. Gaziantep'e gitsinler o zaman bu mudur? Şimdi bundan dolayı rahatsızlık duymak hele hele Cumhuriyet Halk Partisi lideri yalancılıkla itham etmek yani en hafif tabirle siyasetten nezaketsizlik. Neler yalanı diye Cumhuriyet Halk Partisi'nin her seferde bu memlekete bir çivi çakmadıklarını itham etmek de yine en hafif tabirle cahilliktir. AK Parti'nin sayın başkan Türkiye'de neler yaptığını anlattı. Ben de yere şöyle bir bakayım Kahramanmaraş’a. Bir kere AK Parti’nin 6. Milletvekilinden 5 tanesi Maraş'a ne hizmet yapıldığını öğrenmek istiyorlarsa Cihat Sezal’a sorsunlar amcası Orhan bey Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili hangi hizmetleri geçirmiş? Eğer Cihat bey bunun cevabını veremez. Ben anlatırım. İkincisi Sayın Ahmet Özdemir'e kameralara bakarak sesleneyim. Sayın Özdemir hani Maraş'tan çıkıp köyünüze gidiyorsunuz ya Andırın yolu var ya Kahramanmaraş'tan Andırın olan sevgili Andırın asfaltını Cumhuriyet Halk Partili milletvekili Ali Şahin yaptırdı. Sonra bir kibrit sonra da şeye hatırlatmada Sayın Habibe Öcal’a yapayım. Hani sizin köyünüzün yanından geçen Türkoğlu Narlı yolu var ya işte o yol CHP döneminde açıldı ve asfaltlandı. Sayın Mahir Ünal memleketinizde sizin sattığınız şeker fabrikasını Cumhuriyet Halk Partisi yaptı.

AK Partili belediye başkanları döneminde kenarındaki o kaldırımları yapamadınız. Trabzon Bulvarı var ya Trabzon Caddesi işte, onu CHP’li belediye başkanı İbrahim Öztürk yaptı. Yüzlerce örnek sayabilirim size Bununla ilgili bu konuda iktidarın bize eksikliklerini de getirdiğimiz için teşekkür etmesi gerekirken bizi yalancılıkla itham etmeleri demin de ifade ettiğim gibi bilgisizlik ve cehaletten daha fazla bir şey diye düşünüyorum. Arkadaşlar biz bundan sonra da Kahramanmaraş’ımız için eksik gördüğümüz her şeyi dinleme taşımaya devam edeceğiz. Bir buçuk sene evvel bu kente stadyum yapacağız diye söz vermediler mi? Bilboardlara ilan asmadılar mı? Yani onun dışında otogar sözü verdiler. Yaptılar mı? Hayır. Ekinözü’ne duble yol sözü verdiler yapmadılar, Afşin'e Çağlayancerit’e söz verdiler yapmadılar. Benim bölgem 25 yıldan beri yol yapacağız diyorlar yapmadılar. Helete’ye seçimlerden önce bu 15 Temmuz Şehitler Ortaokulu'nun Spor Salonunda 3000 kişinin huzurunda AK Partililer hepsine seçimlerden önce sizi belediye yapacağız diye söz verdiler. Yaptılar mı? Yapmadılar. Kim yalan söylüyor? Kim doğru söylüyor? Ben tam oyunu takdirine bırakıyorum.”

Konuşmaların ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtladılar.

Editör: Haber Merkezi