Kentte bir restoranda gazetecilerle bir araya gelen Milletvekili Aycan, burada yaptığı açıklamada 24-26 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makinaları fuarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Fuarın çok zayıf olduğunu belirten Aycan, böyle faaliyetlerde Kahramanmaraş’ın isminin daha çok duyurulması gerektiğini anlattı

Genel anlamda fuarları iyi kullanamadığını ifade eden Aycan, “Festival, fuar etkinliklerini biz iyi değerlendiremiyoruz. Bu sene, geçen senenin yarısı kadar firma katılımı olmuş. Ama Kahramanmaraş’ın hiçbir firması, standı yoktu. Şimdi buraya bir sürü insanlar geliyor. Bu makinalar niye Kahramanmaraş’ta üretilmiyor? Bizim bunun üretimini sağlamamız lazım. Birde şehrimizin tanıtımı için yapmamız lazım. Maalesef tanıtımıyla ilgili hiçbir katkısı yok” dedi.

Aycan, koronavirüse rağmen tedbirler kapsamında fuarın açılmasını doğru bulduğunu anlatarak şunları kaydetti:

“Ben orada da söyledim ve Başkan, açıp açmamakta kararsız kaldıklarını söyledi. Bence açmakla çok doğru bir iş yapıldı. Hayat devam ediyor bu koronavirüslü günler ne kadar, kaç yıl sürecek hiç bilmiyoruz. Birkaç gün olsa, her şeyi durduralım ama belki de böyle yaşayacağız. Sonuyla ilgili kimsenin bir ön görüsü yok. Bu yüzden hayatı devam ettirmek ve ekonomik faaliyetleri devam ettirmek zorundayız. Ondan dolayı fuarın açılmasını doğru buldum fakat genel anlamda, ben fuarları iyi kullanamadığımızı düşünüyorum. Festivalleri biz iyi değerlendiremiyoruz.”

CEVİZ FESTİVALİ YAPILIYOR ORTADA CEVİZ YOK

Şehirde bir fuar yapılıyor ve dışardan gelen insanlar var ama Maraş faktörü yok diyen Aycan, “Bizim bunu fırsata dönüştürerek Maraş yemeklerini koymamız gerekiyordu. Orda Kafkas ekibi oynadı. Ben ona çok itiraz ettim. Ceviz festivali yapılıyor ortada ceviz yok. Ankara’dan insanlar gelmiş, ceviz almak istiyorsunuz ama ceviz yok. Sokakların ceviz dökülmesi lazımdı. İnsanların alabildiği kadar ceviz alması gerekiyor. Festival yapmanın yoksa ne anlamı var? Bizim bu fırsatları iyi değerlendirmemiz lazım” dedi.   

Editör: Haber Merkezi