Gazetemize ziyarette bulunan MHP MYK Üyesi Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Aycan, yaşanan pandemi sürecine dair Sağlık Bakanının uyarılarının dikkate alınmasını önemle vurguladı ve vaka sayısındaki polemik konusunda resmi rakamların tartışılmaması gerektiğini söyledi.

VAKA SAYISINDA RESMİ VERİLE DİKKATE ALINMALI

Salgının sadece Türkiye’nin değil Dünya’nın da bir numaralı sorunu olduğuna dikkat çeken Aycan, “Pandemi ile ilgili resmi rakamlar üzerinden konuşmalıyız. Sağlık Bakanlığımız ne rakam veriyorsa bunun üzerinden değerlendirme yapmalıyız. Vaka sayılarının il il yayınlanmaması konusunda gerekçeler vardır. Aslında cep telefonu uygulamasıyla haritada yoğunluğun nerede olduğu görünüyor. Bakan her gün rakamları verirken uyarılarını da yapıyor.

Kahramanmaraş’ta hastanelerimizle ilgili ise bir sıkıntı henüz bana ulaşmadı. Normalleşme süreci ile birlikte polikliniklerde açıldı. Hastanelerde yaşanan yoğunluk koronavirüs yoğunluğu değil, genel işleyişinden dolayı. Toplam yatak doluluk oranları yüzde 65’lerde. Kısıtlamaların olduğu, hastanelerin boşaldığı günlerde doluluk oranı yüzde 40’lardaydı. Yani şuan ki doluluk oranı koronavirüsden dolayı değil.

Sağlık kuruluşlarından genelde insanlar şikayet eder. O psikoloji ile maalesef her şey göze batıyor. Anlayışlı olmak gerekiyor. Sağlık çalışanlarımız inanın büyük özveri ile çalışıyorlar. O kıyafetlerle çalışmak inanın çok zor. Ailelerinden uzaklar, çok büyük risk altındalar, meslektaşlarını kaybediyorlar. Bu yüzden anlayışlı olmak ve destek olmak gerek” dedi.

HÜKÜMETE DESTEK OLMAK GEREK

Karadeniz’de bulunan Doğalgaz rezervinin ülkemiz için önemli olduğunu belirten Aycan, bu konuda hükümete destek olunması gerektiğini belirterek: “Sayın Cumhurbaşkanı 2023’ü hedef gösterdi. Biliyoruz ki bu imkan meselesi, teknoloji meselesi ve maddi kaynak meselesi. Tabi ki öncelikli program haline getirilir ve yoğunlaşılırsa neden olmasın? Bunun araştırması hesabı yapılmıştır, neticesinde 2023 hedef gösterilmiştir. Mutlaka bir alt yapısı vardır.

Biz Sayın Cumhurbaşkanının sözünü önemsiyoruz ve 2023’de doğalgaz kullanımının devreye girmesini heyecanla bekliyoruz. Olmaz demek, imkansız demek yakışık alan bir şey değil, arkasında durarak motive ederek, bir an önce ülkemizin kullanımına sunmaktan yana olmak gerek. Biz de destekliyoruz, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

EKONOMİ BATARSA SADECE HÜKÜMET BATMAYACAK

Ekonomiyi de değerlendiren Milletvekili Aycan; “Ekonomi konusunda tüm dünyada yaşanan bir sıkıntı var. Pandemiden dolayı bütün ülkelerin ekonomisi etkilendi, istihdam düştü, büyümeler azaldı. Mesela şu an Amerika işsizlik ödeneklerini artırdı, çok ciddi üretim ve istihdam kaybı var. Türkiye’de etkilendi ama bir an önce kurtulmaya çalışıyor. Büyüme rakamları da bir hareketlilik olduğunu gösteriyor. Gereği yapılıyor, örneğin faizler düşürüldü, krediler, destekler verilerek de hareketlilik sağlanmaya çalışılıyor. Etkileri de görülüyor. Maalesef art niyetli olanlar var, Türkiye’nin ekonomisine saldırı var. Bir manipülasyonla karşı karşıyayız. Sürekli Türk Lirası üzerinden oyunlar oynanıyor. Biliyoruz ki İngiltere merkezli. Bununla mücadele ediliyor. Bu mücadelede de herkesin duyarlı olup, hükümeti desteklemesi lazım. Ekonomi batarsa sadece hükümet batmayacak, hepimiz batacağız. Birlik içerisinde hareket etmemiz lazım” dedi.

ORASI BARINAK DEĞİL, HAYVAN ISLAH VE TEDAVİ MERKEZİ

Hayvan Barınağındaki görüntülerin sosyal medyaya düşmesi hakkında araştırmasının olup olmadığını sorduğumuz Aycan, Sokak Hayvanları Koruma Derneği ile birlikte daha önce gittiğini gerekli bilgileri aldığını ifade ederek; “Orada yanlış anlaşılan bir durum var. Orası barındırma yeri değil. Hayvan ıslah ve tedavi merkezi. Sokaktaki bütün hayvanlar toplanacakta orda kalacak diye bir şey yok. Sokak hayvanları toplanıyor, hasta olanlar tedavi ediliyor. Tedavi ettiklerini de sahiplenen olursa veriyorlar yoksa da tekrar doğaya bırakıyorlar. Oranın amacı sokak hayvanlarını toplayıp hepsini orada barındırmak değil. Zaten hayvanlarında kapalı alanda kalmasına kimsenin gönlü razı olmaz” dedi.

İŞ BEĞENMEMEZLİK YAPILMAMALI

Sürekli halkın içinde olan ve halkın nabzını tutan bir milletvekili olarak, vatandaşın ve şehrin öncelikli sorunlarını aktaran Aycan; “Aslında vatandaştan bireysel istekler çok fazla geliyor. Genelde iş istiyorlar. Ancak onunla ilgili de enteresan bir durum var. İŞKUR ile defalarca görüştüm. Kahramanmaraş’ta insanların iş beğenmediğini söylüyorlar. Ticaret ve Sanayi Odası da aynı şeyi söylüyor. Eleman bulamadıklarından yakınıyorlar. İnsanlar kamu kuruluşlarında çalışmak istiyor. Bir tutarsızlık var. Herkesin kamu kurumunda istihdam edilmesi mümkün değil. Herkes bir şekilde çalışacak. İş beğenmemezlik yapılmamalı. Herkes bir şekilde çalışarak ülke ekonomisine ve üretime katkı sağlamalı diye düşünüyorum. Böylelikle devlet eliyle yapılan yardımlar da gerçek ihtiyacı olan muhtaç, çalışmayacak insanlara ulaştırılmış olur.

ULAŞIM VE EĞİTİM SORUNU BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMELİ

Benim ise Kahramanmaraş genelinde gördüğüm en önemli sorunlar ise, ulaşım, eğitim sorunu. Özellikle pandemi yaşadığımız şu günlerde derslik ihtiyacımız daha da arttı. Okul sayısı yetersiz. Eğitim başarımız düşük. Diğer yandan Çevre sağlığı sorunumuz var.

AVRUPA’DA UYUŞTURUCUYA BAĞLI ÖLÜMLER EN FAZLA TÜRKİYE’DE YAŞANIYOR

Önemli konulardan biri de madde bağımlılığı. Türkiye’nin sorunu olduğu gibi madde bağımlılığı şehrimizin de en önemli sorunlarından. Özellikle gençlerimizin bağımlılık yapan maddelerin kullanımında alışkanlıkları var. Bir de daha ucuz olduğu için sentetik maddeler kullanıyorlar. Bunlar daha hızlı bağımlılık kazandırıyor. Çok da toksit ürünler, çok daha fazla zarar veriyor. Avrupa’da uyuşturucuya bağlı ölümler maalesef en fazla Türkiye’de oluyor. Uyuşturucu kullanımı onlardan çok daha az ama kalitesi çok kötü ürünlerin kullanılması ve bilinçsizce kullanılmasına bağlı. Neslimizi kurtarmak adına madde bağımlılığı ile sıkı mücadele etmek gerekiyor.

Dikkatimi çeken bir konu ise önceleri Suriyeli sığınmacılarla ilgili çok şikayetler gelirdi. Ama azaldı. Aslında vatandaşımız şikayet ediyordu ama emniyette çok sayıda suça karıştıklarına dair bir bilgi yok. 1-2 olay dışında huzuru bozan ciddi şeyler yok. Ama dediğim gibi bu konuda şikayetler gelmiyor denecek kadar azaldı.

Diğer yandan sürekli vatandaşın talepleri üzerine ya da kendimizin tespit ettiği sorunları da Meclis’e taşıyoruz ya da yerel kurumlarla ilgili olanları da ilgili kurumlara sunuyor ve bilgi istiyoruz. Takip ediyoruz. Kurumlarımızdan da ilgili sorun hakkında, ne aşamada olduğu ya da neden yapılmadığı konusunda cevaplar veriliyor, birçoğu da çözüme kavuşuyor. Gelen cevapları yine sosyal medya hesabım üzerinden paylaşıyorum. Şehir içinde talepler özellikle belediye, valilik ve akedaş ile ilgilendiren konular oluyor. Bu kurumlarımızda yapılabileceklerini yapıyorlar ya da bir sonraki döneme planlamaya alıyorlar. Sağ olsunlar ilgileniyorlar. Her zaman vatandaşın taleplerini ve sorunlarını takip edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi