Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Ateş, yaptığı konuşmada Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın üçüncü büyük su havzasına sahip olan Kahramanmaraş’ta su sorunun yaşandığını iddia ederek; “Maalesef Onikişubat ilçemizde yaptığımız mahalle ve köy ziyaretlerinde önümüze çıkan en büyük sıkıntılardan birisi içme suyu sıkıntısıdır. Hemen yanı başımızda Fatmalı da içme suyu sıkıntısı yaşanıyor. Önsen’in altyapısı iflas etmiş durumda. İstisnasız her gün içme suyu şebekesinde arıza olur ve KASKİ çalışma yapar. O bölgenin alt yapısının çok acil ve ivedi şekilde değişmesi gerekir. Yine en zengin su kaynaklarına sahip ılıca bölgesi Beşen mahallesinde üç mezrada halen tankerlerle taşınan su içiliyor. Dört tarafımız suyla çevrili olmasına rağmen bu kentte halen içme suyu problemlerini çözemiyoruz.

Biz Onikişubat Cumhuriyet Halk Partisi ilçe teşkilatı olarak bütün mahallelerin sıkıntılarını içeren bir rapor hazırladık, bu raporu ilgililere ulaştıracağız. Ümit ediyorum bu göndereceğimiz raporlar bir ışık olur. Bu sorunların çözümü ile ilgili yetkililerin elinde bir done olur” şeklinde konuştu.

“Trafik sorunun çözümü: güney çevre yolunun açılması”

Knetin trafiğini de gündeme getiren Ateş, “2014 yılında büyükşehir belediye başkan adayı olduğum dönemde kentin trafik sorunu ile ilgili bir takım önerilerde bulunmuştum. Aradan altı yıl geçmiş olmasına rağmen kentin trafik sıkıntısı ile ilgili doğru düzgün bir adım atamamışız. Açılan Sünbüllü Bulvarı ve dört buçuk yılın sonunda madalyalı kavşak ve hal kavşağının dışında doğru düzgün bir adım atılmadı. Oysa bu şehrin trafik sorunun çözülmesi için en temel iş güney çevre yolunun açılmasıydı. Biz güney çevre yolu yerine kuzey çevre yolu yapmaya çalıştık onu da yapamadık yarım kaldı.”

“Özel İdare binasının yıkılması, bizim cebimizden toplanan vergilerin çarçur edilmesi anlamına gelir”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılacağı yerine meydan projesi yapılacağı  gündeme gelen Özel İdare binasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Ateş, Bu bina yapılırken Kahramanmaraş’ın beş yılık özel idare bütçesi bu özel idare binasına yatırıldı. Bu ne demek biliyor musunuz? Beş yıl boyunca köylere hizmet gitmedi, bu binaya yatırıldı bütün paralar. Özel idare binası çok eski bir bina değil. Bina yapılırken en kaliteli malzeme kullanılmış. Ciddi anlamda sağlam yapılmış bir bina. Biz bu binayı kullanamadık. Burada oturanlar burayı düzgün kullanamadığı için ucube bir bina görünümüne kavuştu. Bakımsız, temizliği yapılmayan gerekli yatırımları yapılmayan bir bina haline geldi.

2014 yılında da bu konu gündeme geldiğinde biz dedik ki orayı ofis ofis ayırıp satın. Meslek erbapları satın alıp ofis olarak kulansın. Madem bu binanın işletmesi devletin sırtına yük, bunu bu şekilde yapın dedik. Ama maalesef işletemediğimiz için dünyanın en saçma binası olarak karşımıza çıktı.” ifadelerini kulandı.

Belediyelerin yapacağı hizmetlerde halka ve sivil toplum kuruluşlarına sorması gerektiğini belirten Ateş, yapıldığı dönemde İl Özel İdaresinin 5 yılık bütçesine mal olan çok katlı binanın yıkılacak olmasına tepki gösterdi ve  “Siz bu kentin beş yılık bütçesiyle yapılan binanın yıkım kararını alacaksınız ve hiç kimseye sormayacaksınız. Kimseye sormadan danışmadan yıkım kararı alacaksınız sonrada gönül belediyeciliği diyeceksiniz. Bunun adı gönül belediyeciliği değil, bunun adı ben istiyorum böyle olacak belediyeciliği. İstişare diyorsunuz istişare etmiyorsunuz. İnatlaşarak belediyecilik yapılmaz.  Ben bu memleketin evladıyım. Bu şehirde yaşıyor, bu şehirde vergimi veriyorum. Siz kimin malını yıkıyorsunuz bize danışmadan. Bu binanın yıkılması elzemse bunu gerekçeleri ile ortaya koyarsınız istişare ederiz, yıkılır. Ama ben inşaat mühendisi olarak teknik anlamda bakıyorum depreme mi dayanıksız bu bina? Hayır. Yıkılacak bir bina arıyorsanız özel idare binasının karşında beş yıl önce boşaltılan ve çürük raporu verilmiş bina var. Ve o bölgede inşaat anlamında da ekonomik anlamda da ömrünü tamamlamış binalar var. Oradan başlayabilirsiniz yıkmaya. Bir bütün projeden bahsediliyor o bölgeyle ilgi. Eski bayındırlık müdürlüğünden akbanka kadar olan binaların yıkılması ve orda bir kent meydanı çalışması yapılması. Bu projeye itirazım yok. Orda ki metruk binalar ömrünü tamamlamış binalar tabi ki yıkılsın.  Ama bu bina restore edilip işlevsel hale getirilip bu şekilde kullanılmalıdır. O binanın yıkılması bizim cebimizden toplanan vergilerin çarçur edilmesi anlamına gelir.

Meydan projesi içinde bulunan valilik binası içinde 2014’te önermiştim yine söylüyorum orda eski bir taş bina var dışı kaplandı. O kaplamaları sökelim o güzelim taş binayı ortaya çıkaralım ve tarihi doku bir araya gelsin ve valilik makamı olsun. Sadece simgesel bir valilik makamı olsun. Büyük kentlerde böyledir.”

Ateş: “KSÜ Rektörüne bir çağrı yapıyorum”

İşe alımlarda adam kayırmacılığın, yandaşlığın önüne geçilmediğini  de iddia eden Ateş, Sütçü İmam Üniversitesi Rektörüne bir çağrıda bulunarak “gençlerin gelecekle ilgili umutlarını, hayallerini çalmayın. Bu gençleri bu devlete bu sisteme yabancılaştırmayın.

Şimdi daha önemli bir belge göstereceğim size, buradan da Sütçü İmam Üniversitesi Rektörüne bir çağrı yapıyorum; ‘eğer biraz vicdanınız varsa sayın rektör bu anlatacağım olaydan sonra bu alımı iptal edersiniz.’

Sütçü İmam Üniversitesine iki yılık Fizyo Terapi mezunu eleman alınacak. 70 kişi müracaat ediyor, evrakları veriliyor. Sınav sonucu açıklanıyor. Burada önemli olan KPSS sınavı ile alacaklar bunları. KPSS sınav puanı en yüksekten en düşüğe göre sıralama yapılması en doğrusu değil midir? En düşük puan alan iki kişiyi alıyorlar, o kişilerden daha fazla puan alan 67 kişi eleniyor. Nasıl eleniyor eksik evrakınız var diyorlar. Bakın Allah’ın işine ki 70 kişiden 3 kişi (2 asil 1 yedek) oraya seçilecek bu üç kişinin evrakı tam 67 kişi eksik evrak vermiş nasıl oluyorsa?

Sayın rektör bu alımı iptal ediniz, eğer iptal etmezseniz hafta içi avukat arkadaşlarla birlikte bunun iptali ile ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağım. Bu olay kamu vicdanını yaralayan bir olay. 70 kişinin 67 si eksik evrak veremez, böyle bir şey yok. Bu anlamda gençlerin gelecekle ilgili umutlarını, hayallerini çalmayın. Bu gençleri bu devlete bu sisteme yabancılaştırmayın.”

Aynı konuda bir başka gencin yaşadığı işe alım mağduriyetini de anlatan Başkan Ateş; “Bizim gençlerimiz okullarını bitiriyorlar, sınavlara girip yüksek puan alıyorlar ama maalesef biz bu ülkede adam kayırmacılığın, yandaşlığın önüne geçemiyoruz. İnşaatta çalışan bir işçi kardeşimiz kendisi Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni, KPSS’den 82,173 puan almış ve alanında 350.  olmuş, sözlü sınavdan 82 puan almış Mili Eğitime müracaat etmiş. Bu kardeşimizin atamasının yerine KPSS sınavında 1450.  olan başka birini atamışlar.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi