“Akıl ve duygu birleşmesi başarı anahtarıdır” diyen Adem Gürz, önemli mesajların yer aldığı, Ülkücülüğü kendi üslubu ile şu şekilde anlattı:

“ÜLKÜCÜLÜK; Bir çocuğun gülümsemesindeki masumiyettir.

ÜLKÜCÜLÜK; 18 yaşındaki yağız delikanlının yavuklusunu gördüğünde ki heyecandır samimiyettir,

ÜLKÜCÜLÜK; Asil bir duruşun adıdır.

ÜLKÜCÜLÜK; Bayrağı gördüğünde nemlenen gözün yaşıdır,

ÜLKÜCÜLÜK; Bir milletin istikbalinin vebalini dürüstçe taşımaktır.

ÜLKÜCÜLÜK; Duyguları yoğunlaştırıp ya Allah Bismillah diyerek kutlu bir mücadeleye son hız koşmaktır.

ÜLKÜCÜLÜK; Ölümüne açken tokum diyebilmektir.

ÜLKÜCÜLÜK; Türk Milletinin her ferdini aynı derecede sevebilmek fedakarlığını gösterebilmektir. Adalet adına, doğruluk adına, ne kadar duygu varsa hepsini taşıyan ve yüreğinde bütünleştirmektir.

ÜLKÜCÜLÜK…


Ülkücüleri yönetmek ya da yönetmeye talip olmak; her yaşta bu duygu düşünce ve fikirleri taşıyabilmek koruyabilmek ve uygulayabilmek yeterliliğine sahip olmayı gerektirir.

Her türlü fedakarlığa, mücadeleye, heyecana, çileye ve nefsini yenmeye hazır olmalıdır.

Ülkücü hareket artık mutlaka başarmalıdır ülkemiz ve milletimiz çıkmaza doğru sürüklenmektedir.

 Tek kurtarıcı direği olan ülkücü hareket üzerine oynanan oyunları fark etmeliyiz. Hepimiz iyi düşünüp gerçekleri görüp başarabileceğine inandığımız kişilerin yanında duruş göstermeliyiz. Nefsimizi yada gönlümüzden geçeni değil doğru bakış açısı ve sadece ülkücü hareketin başarısına odaklanmalıyız.

Ülkücü Şehitler; bu dünyada ömrümüz tamamlayıp ta yanlarına gittiğimizde de "seni, 25 yıl emek vererek yetiştirdi Ülkü Ocakları ve Ülkücü Hareket neden bildiklerini konuşmadın neden sorumluluk alıp çalışmadın seni yetiştiren harekete neden hizmet ve vefa borcunu ödemedin?" dediklerinde bir cevabımız olsun istedim.

Şehitlerimizin karşısına anlı açık başı dik çıkmak için her türlü sorumluluğa ve göreve hazırız. Genel başkanımızın da dediği gibi Allah yolumuzu bahtımızı açık etsin. Amin.”

Editör: Haber Merkezi