DÜNYANIN en meşakkatli işidir herhalde yazmak çizmek. Her konuda bir tarafı memnun edip teşekkürünü alırken, diğer tarafın ise nefretini kazanabiliyorsunuz.

Aslında “gelişmiş” ve “modern” toplumlarda özellikle siyasette eleştiri mekanizması herkes için çok önemlidir ve eleştirilen kişi bunu aleyhte bir metod olarak algılamaz, aksine yön gösterici, aydınlatıcı bir unsur olarak değerlendirir.

Özellikle siyasi konularda eksiklikleri görüp yazıp çizmemiz, hemen bir “muhalefet ediyor” algısı oluşuyor.

Ya da güzel bir olayla karşılaşılıp bu yazıldığında da bu kez partililer her türlü yaftayı yapıştırıp, “O zaten bizden değil, öbür partiden” ötelemesi yapılıyor.

Vesselam “aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık” meselesi…

En iyisi her zaman yaptığımız gibi “doğru” bildiğimiz güzergâhta ilerlemek…

AK PARTİ DE KADININ ADI YOK (MU)?

EĞRİ oturup doğru konuşalım. Şu anda siyasi partiler içerisinde kadınların örgütlü bir şekilde politika yaptığı en profesyonel siyasi parti, Ak Parti’dir. Öyle ki, partinin her seçim döneminde iktidara taşıyan en büyük unsurdur kadınlar.

Ev ev, dükkan dükkan, kapı kapı dolaşıp partilerinin propagandasını yapıyorlar ve enteresandır makam, mevkii anlamında çok şeyler de istemiyorlar.

İşte Kahramanmaraş’ta da yine son seçimlerde en çok mesai veren bu kadınlardı.

Şimdi önümüzde bir Cumhurbaşkanlığı seçimleri var, göreceksiniz yine erkeklerden çok mesai harcayacaklar, adayları Erdoğan’ın Kahramanmaraş’ta en yüksek oyu alması için çaba sarf edecekler.

 Bu hanımları tebrik ediyoruz ancak…

Ancak çok enteresan bir durum gözlemliyoruz!

Ak Parti’de kadınlar bu kadar etkin siyaset yürütürken, kadınların sırtından seçilen Belediye Başkanı, meclis üyesi, parti yönetim kurulu üyesi ya da milletvekili olanların eşleri, kendi hanım ve kızları siyasetin hiçbir yerinde yoklar ve onları hiç kimse tanımıyor.

Bu politikacıların hanımları ya da kızları sadece Başbakan Erdoğan Kahramanmaraş’a gelirse “first lady” konumunda ortaya çıkıyorlar ve partiye emek veren diğer hanımların hepsinin de efendisi gibi önüne geçiyorlar.

İşte son seçimde de gördük. Ak Parti’de hanımefendisi ile beraber seçim kampanyası yürüten tek kişi Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş oldu. Osman Beyin eşi Funda Okumuş hanımefendi, kampanya boyunca bizzat eşinin yanında yer alarak inanılmaz güzel ve modern Türkiye’nin modern siyasetçisi fotoğrafı verdiler, tebrik ediyorum.

MAHİR ÜNAL’IN DÜĞÜNÜNDEKİ ERKEK EGEMEN GÖRÜNTÜ

GEÇTİĞİMİZ ay içinde Ak Parti Milletvekili Mahir Ünal’ın Ankara’da yapılan nikâh merasimine katılmıştık.

Kahramanmaraş merkez ve ilçelerinin yanı sıra yurdun dört bir yanından siyasetçi nikâh törenine gelmişti.

Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adaylığını açıkladığı ATO binasında yapılan nikâh töreninin giriş kapısında gelenleri izledim. Kahramanmaraş’tan gelen ne Belediye Başkanları, ne parti yöneticileri, ne oda başkanları ne de bürokratlardan sadece Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş,Ak Parti Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu ve MHP Milletvekili Mesut Dedeoğludışında hiç birisinin de yanında hanımefendileri yoktu.

 Çok merak ediyorum İzmirli gelinimiz Şule Ünal hanımefendi acaba eşinin memleketi Kahramanmaraş ve Kahramanmaraşlı hakkında ne düşünmüştür?

Olay şudur: Ak Parti’deki Kahramanmaraşlı erkek siyasetçiler, kadınların üzerinden makam sahibi oluyorlar ama kendi eşlerini eve kapatıyorlar.

 Var mı başka izah tarzı?