1. Kültür ve Kitap Fuarı yoğun bir ilgiyle karşılandı. Eserlerini okurları için imzalayan yazarlar gördüğü yoğun ilgiden memnun kaldılar.

Hoşçakal adlı eserin sahibi  Bilal Özbay’da kitaplarını imzalamak için okurlarıyla buluşan yazarlar arasındaydı.  

Fuarla ilgili görüşlerini aldığımız Özbay, gazetemize şu açıklamalarda bulundu:

‘’Ben fuara hem yayıncı hemde yazar olarak katıldım. İlk defa piyasaya çıkmadan hiçbir mağazada yer almadan kitabımızı buraya getirdim. Kitabımıza İlgi çok büyük oldu. Dünde fuarımızın 5’inci günü 1001’ıncı imzamızı attık. Fuar her yönüyle harika. Yayıncı olarak beklentilerimizin çok çok üstünde oldu. Belediye hemen hemen her ayrıntıyı düşünmüş. Yazarların uçakla gelip gitmeleri, yeme içmeleri olsun her şey düşünülmüş. Bir yayıncı olarak çok teşekkür ediyorum. Yazarı en çok mutlu eden şey yazarla okuyucuların buluşmasıdır. Hem yazar olarak hem de yayıncı olarak çok memnun kaldık .’’

Arif Toprak ise 1. Kültür Ve Kitap Fuarı hakkında düşüncelerini şöyle dile getirdi:

 "Kahramanmaraş kitap fuarı ilk kitap fuarı olmasına rağmen beklentilerimizin çok çok üzerinde oldu. Kahramanmaraş kitap fuarı etkinliği gerçekten çok güzel bir etkinlik. İnsanlar çok yoğun bir şekilde ilgi gösteriyor. Maraş kitap okuyucuları çok bilgililer her kitabı okumuyor özellikle seçip okuyorlar. Yoğun bir ilgiyle karşılanmak hepimizi çok mutlu etti. Böyle etkinliği düzenleyen ve bizleri okuyucularımızla buluşturdukları için çok teşekkür ederim.’’

Tarihçi Yazar Mehmet Işık ise fuar hakkındaki düşüncelerini şöyle dile getirdi:

"Öncelikle belediye başkanına ve bu etkinliği düzenleyen herkese teşekkür edıyorum.

Belediye hizmeti hat safadaydı. İstanbul, Bursa fuarına hemen hemen hepsine katıldım. Orada  yazar ve yayın evlerine ticaret mantığıyla bakıldı. Ama Kahramanmaraş fuarı ilkez kültür fuarı oldu. Bunu nereden anlıyoruz? Yazarların uçak paraları, stant yerlerinin paraları alınmadı. Onlara bunlar hizmet olarak sunuldu.  Hem yazarların hem de çalışanların yeme içme konusunda hizmet sağlandı ve sağlanmaya da devam ediyor.

Organize edenler şundan korkuyordu.Kahramanmaraş halkı alaka göstermez. Hatta yayın evleri kendi gelmeyerek başkalarını gönderdiler. Ama sonra hafta içlerinde ilk günkü kalabalığı görünce gelmeyen yazarlar kendisi uçak tutup imza yapmaya başladılar. Kahramanmaraş halkı için güzel oldu böyle bir etkinlik.Kahramanmaraş halkı kitap okumaya açmış. Özellikle imzalı kitap okumaya ilgi alaka gösteren başka şehir görmedik. Fuar tam tadında oldu’’ dedi.

Nejla Arslan  ise  duygularını şöyle ifade etti :

"Bu etkinliği çok başarılı buldum. KAFUM şehrin dışında kalan bir yer katılım kısıtlı olacağını düşünmüştüm ama utandırdı beni gerçekten çok güzel bir ilgi vardı. Yazarlarımıza ilgi çok güzeldi. Bu fuarın benim adımın duyulmasında da çok büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. Böyle bir etkinlik de emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.





Haber-foto: Fazilet ÇOMRUK

Editör: Haber Merkezi