Sanayi ,Eğitim, Sosyal ve Kültürel aktiviteler gibi bir çok alanda çalışmalarıyla adını duyuran Türkoğlu Belediyesi, Türkiye'nin farklı şehirlerinden ünlü ressamlarını ilçeye davet ederek , yağlı boya resim çalışmaları gerçekleştirecek.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş yaptığı açıklamada: “16- 22 Mayıs 2016 tarihinde ilçemize teşrif edecek sanatçılar, ilk olarak Kahramanmaraş ve Türkoğlu'nun tarihi ve turistik yerlerini gezerek gözlemler yapacak, ardından ise izlenmelerini tuvallere yansıtacak.



'Sanat herkes içindir', sloganıyla yapılan bu çalışmalar kapsamında hem Kahramanmaraş'ımız hemde ilçemiz dikkat çekecek. Biz sanatta da öncü olacağız. Bu proje süreci içerisinde Kahramanmaraş ilimizde bir dizi sanatsal etkinlikler düzenlemeyi amaçlayarak ilerleyen dönemlerde bu çalışmaları tekrarlayabiliriz. Bu etkinliklerle halkımızın aydınlanması, kent kültürüne katkı sağlanması, sosyal hayatın daha da renklenmesi ,sanatın günlük hayatımıza girerek bir takım yaşamsal sıkıntılardan uzaklaşmayı sağlayacak. Milli mücadele yıllarından bugünlere gelmek Türk Milleti için hiçte kolay olmamıştır.2023 için büyük hedefleri olan Türkiye Cumhuriyeti için üretken gençliğe olumlu örnekler oluşturmayı amaç ediniyoruz.Biz öğretmen ordusunun gönüllü neferleri eğitimin artık sadece 4 duvar arasında yapılamayacağının ,günlük hayatın her alanında aktif öğrenme süreçlerinin yaşamın bir parçası şeklinde geliştirilmesi gerektiğini düşünmekteyiz.Bu bağlamda yapmayı planladığımız bu sanatsal etkinlikle hem geçmişi yad etmek, hem de geleceğe ışık tutmak istiyoruz.

Bu ekinliğin sonucunda ; Çevre halkı, müzecilik,galericilik,sanat insanı,sanatçı,sanat sever,sanat alıcısı,sanat izleyicisi,sergileme,sunu v.b. kavramlar hakkında bilgi sahibi olacak.Farklı sanatçı ve farklı sanat yapıtları görerek sanatsal gelişimlerini katkı sağlayacak. Kahramanmaraş'ın tanıtım faaliyetleri çerçevesinde olumlu gelişmeler artacak.” diyen Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş etkinliğimize tüm halkımız davetlidir, dedi.
Editör: Haber Merkezi