Ocak, sergi açılışında yaptığı konuşmada, resim yaparken 1977 yılında Gazi Eğitim Resim – Grafik bölümünü bitirdiğini, var olanı değil, var olması gerekeni çizdiğini, resmin her karesinde kendisine ait duygu veya simge bulunduğunu söyledi.

Trabzonlu olduğunu çocukluğu ve gençliğinin Karadeniz yağmurlarının altında geçtiğini anlatan Ocak, “Bedri Rahmi Eyüboğlu üstadın dediği gibi biz Karadenizlilerin bir yanı deniz bir yanı topraktır.  Benim eserlerim ise gönlümün arka bahçesidir” dedi.  

Doğayı çok sevdiğine vurgu yapan Ocak, “Resimlerimde neredeyse tamamen doğayı kullanıyorum. Çocukluğumun ve gençliğimin geçtiği, içime kadar işleyen doğayı şimdi resimlerime yansıtıyorum. Yağlı boya tekniği ile fantastik çalışma yapıyorum ve soyutluyorum” diye konuştu.



Ocak, çok sayıda karma etkinliğe katıldığını, eserlerinin ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Yunanistan, Japonya, Dubai, İsviçre gibi yurtdışı ve yurtiçi koleksiyonlarda yer aldığının altını çizdi.

Sanko Sanat Galerisi Seçici Kurul Üyesi Aslı Özen ise Gaziantepli sanatseverlerle Adil Ocak’ı buluşturdukları için mutlu olduklarını belirterek, “Adil Hocama ok teşekkür ediyorum. Galeri olarak böylesine önemli bir sanatçının eserlerine ev sahipliği yapmaktan güzel bir duygu” ifadelerini kullandı.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat da Sanko Sanat Galerisi’nin sanat anlamında kentte çok önemli bir eksikliği giderdiğini kaydetti.

“Geriye dönüp baktığımızda resim sergileyeceğimiz yerimiz yoktu. Sanko Sanat Galerisi bu boşluğu şehrimiz adına ziyadesi ile doldurdu. Sanko’ya bu anlamda sanata ve sanatçıya verdiği destekten dolayı bütün sanatseverler adına teşekkür ediyorum” diyen Aykanat, şöyle devam etti:

“Geçen hafta Şaban Pala hocamız 41 güzel insanı resmetti ve bir iş merkezimizde sergisini açtı. Bu 41 güzel insan içinde kendimi buldum. Aileler çocuklarına mühendis, avukat veya doktor ol diyorlar. Ama en azından ailede bir kişide sanatla uğraşmalıdır. İçimizden muhakkak ki mühendis, avukat veya doktor da çıkacaktır.”  

Konuşmaların ardından SANKO Holding’in sponsorluğunda bastırılan ve Gaziantep Arkeoloji Müzesi’nin bilimsel yayını olan ‘Belkıs Zeugma ve Mozaikleri’ kitabı sanatçıya hediye edildi.

Sanko Sanat Galerisi’nde 14 eserinin yer aldığı Ocak’ın sergisi, 12 Haziran’a kadar her gün 10.00 – 22.00 saatleri arasında gezilebilecek.
Editör: Haber Merkezi